Кандидата на мера Карлівки заарештували з політичних мотивів

Жанна Титаренко  |  Субота, 18 вересня 2010, 11:09
Голова Карлівської міської організації Української Народної Партії Сергій Яковенко мусить відсидіти у СІЗО рівно два місяці. Саме у такий спосіб політичні опоненти усунули від виборчого процесу потенційного кандидата на посаду міського голови.

Про це «Справжній варті» повідомили представники Карлівської міської організації УНП.

Сергій Яковенко зараз займає посаду мера міста Карлівка. За цей час було відремонтовано дороги, виграно державний тендер на освітлення вулиць, встановлено сміттє-розподільні баки, з яких сміття вивозять на вторинну переробку у Дніпропетровськ.

Люди більшою частиною були задоволені Карлівським мером і за попередніми опитуваннями він мав реальні можливості бути повторно обраним на цю посаду.

За словами очільника Карлівської організації УНП Іллі Василенка, 31 серпня 2010 року, коли Сергій Яковенко перебував у відпустці, його було затримано працівниками міліції і доставлено в СІЗО.

Голову Карлівської міської організації Української Народної Партії Сергія Яковенка звинувачують у тому, що він нібито отримав від когось хабара у розмірі 10 тисяч доларів.

Незважаючи на те, що грошей не знайдено ні в приміщенні офісу, ні вдома, Печерський суд міста Києва присудив тримати Сергія Яковенка в СІЗО два місяці, допоки не з’ясують його причетність до хабарництва (і не закінчиться виборча кампанія).

Сергій Яковенко через затримання не зміг зробити подання своєї кандидатури на мери Карлівки.

Представники Карлівської організації Української Народної Партії вважають, що Сергія Яковенка затримано суто з політичних мотивів.
Крім того, якось недоречно виглядає і той факт, що мером Карлівки зайнялися не місцеві правоохоронні органи, а Київський УБОЗ і Генеральна Прокуратура України.  

 

comments powered by HyperComments