У Києві показали фільм про харківський концерт Queen

Маша Черкашина  |  Середа, 3 грудня 2008, 14:21
Виявляється, чоловіки теж плачуть. До такого висновку я прийшла, відвідавши прем'єру кіноверсії концерту «Queen + Paul Rodgers», який відгримів на весь світ 12 вересня на площі Свободи у Харкові. На величезному екрані столичного кінотеатру «Київ» плакав Брайан Мей. Не гліцериновими сльозами, як ридають мужики в серіалі «Бідна Настя» або «Тетянин день», а по-справжньому.
У Києві показали фільм про харківський концерт Queen

Так-так, плакав. Крім того, котилися сльози і у Роджера Тейлора в перервах між неперевершеними барабанними соло. Єдиний Пол Роджерс радісно посміхався бездоганно білими і рівними зубами. Схоже, чувак був просто щасливий. Та я думаю! Як сказав Брайан Мей: «Я багато чого бачив в своєму житті, але такого (обводивши рукою площу), повірте, я не бачив ніколи». Отже, Роджерсу було через що демонструвати результати роботи першокласного стоматолога. Хоча треба віддати йому належне: викладався співак на повну.

Сам фільм дуже і дуже непоганий. Що за фільм? Концертний запис. Дуже якісна нарізка відеоматеріалу з українськими субтитрами для тих, хто в танку (бо всі учасники концерту періодично щось викрикували зі сцени англійською мовою). Переповідати суть концерту не має сенсу. Це ж вам не фільми Кустуриці, нічого аналізувати не треба. Немолоді мужики бігали по сцені, плакали, трясли волоссям, катували мікрофонну стойку і згадували Фреді. Драйву було багато. Дуже багато. Так що якщо ви не були в Харкові і не бачили трансляцію по «Новому», то сходити в кінотеатр варто. Ну і що, що за це треба платити гроші, а в країні (та й в усьому світі) криза. Позитивні емоції важливіші в наш смутний час.

До речі, засновниця Фонду «АнтиСНІД» Олена Франчук на прем'єру не прийшла. І чоловіка її, бізнесмена і мецената Віктора Пінчука, теж помічено не було. «Справи», – коротко кинули представники «АнтиСНІДУ». От так ось. Ні Франчук, ні Пінчука вам. Зате їх вельми успішно замінила Катя Осадча в незмінному капелюшку і з мікрофоном, що вона любовно тикала усім в ніс, мужньо неголений Павло Гудімов, який ніжно підтримував свою супутницю під ліктик, хлоп'ята з групи «С.К.А.Й» і жах який гламурний хлопчина, що закривав сонячними окулярами півобличчя (і це 1-го грудня, коли на дворі вже майже ніч! Та й взагалі навіщо в кінотеатрі сонячні окуляри?! Старію, мабуть, модні тенденції незрозумілі).

Після показу всі як один захоплено ахали і охали. «О, так! Це щось! – вчепилася наманікюреними нігтями мені в плече якась розмальована дівчина в міні-спідниці. – Це... це.... Загалом, це просто!..» – і вона ткнула мені в щоку великим пальцем із страхітливо довгим нігтем.

Відзначу, що демонстрація унікальної кіноверсії концерту пройшла 1 грудня, у Всесвітній День боротьби з СНІДом, в 100 кінотеатрах Європи. Як повідомили у фонді Олени Франчук, одночасно з Європою прокат фільму почнеться і в Україні. Так, з першого грудня «крутитимуть кіно» в основному на Півдні і Сході України (Донецьк, Запоріжжя, Харків, Одеса, Сімферополь, Севастополь, Керч), в регіонах, що найбільше постраждали від епідемії ВІЧ/СНІДУ, а також у Києві та Тернополі. Вже потім хвиля показів пройде по всій країні.

Прокат кіноверсії концерту охопить більше 30 українських кінотеатрів, обладнаних системою показу HD-відео у форматі E-Cinema зі звуком Dolby ProLogic 5.1, і триватиме до кінця січня 2009 року. Значні обмеження в прокаті обумовлені тим, що в Україні системою трансляції фільмів в HD-відео обладнана дуже невелика кількість кінозалів.

Отже, поспішайте подивитися!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments