Завтра за об'єднання України візьметься народ

Анастасія Маніна  |  Середа, 21 січня 2009, 10:31
До дня Соборності України кияни з'єднають два береги Дніпра живим ланцюгом. Акція почнеться рано вранці 22 січня.

У вівторок організатори проекту «Інтеркультура» повідомили, що учасники акції зберуться о 7-й ранку на мосту Патона. «Об'єднання» дніпровських берегів почнеться о 7:15, а весь живий ланцюг буде побудований до 7:35. Після цього всі ланки одного ланцюга виконають Гімн України, передає ЛігаБізнесІнформ

Весь день на березі Дніпра стоятиме почесна варта біля інформаційного банера і 30-метрового прапора України.

«Спираючись на приклад живого ланцюга між двома могутніми містами Києвом і Львовом, ми станемо в одну шеренгу і, узявшись за руки, символічно об'єднаємо два береги Дніпра на знак усвідомлення себе єдиним, сильним, самосвідомим народом», – заявив, коментуючи мету проведення завтрашньої акції, отаман Братства козацького бойового звичаю «Спас» Вадим Васильчук.

Нагадаємо, перший «живий ланцюг» в Україні з нагоди проголошення Дня Соборності – «Українська хвиля» – був створена в січні 1990 року і об'єднав Київ і Львів. У цій акції брали участь більше 1 млн чоловік, що прагнули до власної державності.

Завтрашня акція приурочена до 90-х роковин проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.
 

comments powered by HyperComments