Сучасні технології видурювання грошей тісно пов’язані з обіцянками покращити стан здоров’я і вилікувати всі хвороби

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 30 липня 2010, 16:40
Досить активно займається ошукуванням хворих фірма NUGABEST (Нугабест). Представники такої структури заявляють, що їх пристрої лікують усі хвороби. Всі надприродні лікувальні властивості приписують мінералу турмаліну. Фірма продає спеціальні ліжка за ціною, що перевищує 18 тисяч гривень, а для бідніших – інші дрібні речі.
Сучасні технології видурювання грошей тісно пов’язані з обіцянками покращити стан здоров’я і вилікувати всі хвороби

Кореспондент “Справжньої варти” взяв один із таких собі пристроїв на прокат і трішки дослідив його. Як виявилося, це був невеликий шматок паралону продовгуватої форми, обтягнений тканиною, ззовні прикрашений красивим шкіряним чохлом, що легко знімається. З одного боку такого пристрою на зовнішній частині прикріплені пластмасові частинки, що мають форму бджолиних стільників. Сам по собі пристрій є ледве-ледве теплим. Звісно, що в спекотну погоду пластмаса і паралон не можуть бути холодними. Коли людина лягає на таку річ продовгуватої форми, то предмет нагрівається і хворий відчуває невелике тепло. Але якщо до тіла на годину чи 20 хвилин міцно притиснути згорнутий шмат тканини, то в тому, що буде відчуватися тепло можна не сумніватися.

Представники фірми NUGABEST запевняють хворих в тому, що всі їхні пристрої містять природній мінерал турмалін, який лікує безболісно всі наявні хвороби. Невеликий продовгуватий пристрій опуклої форми, всередині якого міститься паралон, продають за 1600 гривень. Ціна спеціальних ліжок перевищує 18 тисяч гривень. Якщо мислити логічно, то навіщо тоді купувати ліжко, коли може вилікувати набагато менший і дешевший пристрій?..  

Шукачі легкого заробітку запевняють хворих також в тому, що мінерал турмалін здатен до інфрачервоного випромінювання та іонізації, які корисно впливають на здоров’я. Але наукова література пише, що іонізація клітин організму є дуже шкідливою і спричинюється радіаційним випромінюванням. Крім того, так звані медики кажуть про цілющі властивості сплаву різних мінералів, але робити сплави з каміння люди ще не навчилися, тому така інформація підлягає сумніву.

Люди, які вірять у чудодійні властивості певних “медичних” пристроїв, віддають майже всі свої гроші аби придбати собі хоч якийсь маленький із того великого каталогу, який існує. Представники фірми NUGABEST в задаток за тимчасове користування своїм приладдям беруть під заставу паспорти і гроші. Варто нагадати, що за законодавством України, ніхто не має права тимчасово відбирати паспорт. Крім того, в наш час є реальні можливості за чужим паспортом отримати кредит у банку. Таких випадків дуже багато і така інформація вже неодноразово з’являлася на радіо, телебаченні, Інтернет тощо.

Рекламу фірма робить теж по-своєму. Розповідаючи про легке лікування всіх хвороб, причому одночасно і швидко, працівники пропонують безкоштовно покористуватися пристроями у приміщенні їх організації. Ті, хто ходять туди постійно і не пропускають сеансів, отримують у подарунки невеличкі прозорі кульки (скляні або пластмасові) і роблять постійну безкоштовну рекламу.

Але небезпека діяльності структури NUGABEST полягає не лише в тому, що її представники ошукують людей на грошах, а й в тому, що хворі, лікуючись у такий собі спосіб значно ускладнюють своє положення тим, що не звертаються вчасно до кваліфікованої медичної допомоги.

“Справжня варта” спілкувалася з людьми, які користуються приладами від NUGABEST більше року, але їх стан здоров’я залишився незмінним. Багато хворих дуже шкодує згаяний час і гроші.  

comments powered by HyperComments