В Індонезії розпочалося виверження потужного вулкану Карангетан

Понеділок, 30 серпня 2010, 08:33
У східній частині Індонезії почалося виверження вулкана Карангетан, в результаті чого 4 людини загинули. Ще четверо пропали без вісті. Як повідомляють місцеві ЗМІ, при виверженні вулкан почав викидати розпечений попіл і лаву на висоту в кілька сот метрів. Населення в паніці.
В Індонезії розпочалося виверження потужного вулкану Карангетан

Тіла загиблих вже витягнули з-під шару попелу. Влада провінції уважно стежать за розвитком ситуації і готує необхідну допомогу.

Вулкан Карангетан один з найактивніших вулканів Індонезії. Він має п'ять витягнулися в ланцюжок кратерів. На його рахунку понад 40 зареєстрованих з 1675 вивержень. Останнє з них відбулося в липні минулого року і не призвело до людських жертв.

Фізична структура Індонезії унікальна і складна, тому що острови знаходяться на стику трьох найбільших тектонічних плит на Землі. Найбільші острови Індонезії оточені мілиною і кораловими рифами та характеризуються безліччю вулканічних гір, що вкриті густими тропічними лісами.

Пояс вулканів в центральній частині Індонезії включає 55 активних конусів та 22 вулкани, останні виверження більшості з яких відбувалися порівняно недавно. У 2004 році на території країни стався землетрус.

Індонезія є рекордсменом світу за кількістю та активності вулканів. На найбільшому архіпелазі світу налічується 129 тільки активних «вогняних гір» - більше, ніж у будь-якій країні світу.

 

comments powered by HyperComments