Харківський художній музей тепер використовує QR-коди для зчитування мобільниками інформації про картини

Четвер, 30 травня 2013, 15:33
Під час нещодавньої Всеєвропейської акції «Ніч музеїв 2013» у Харківському художньому музеї відбулась презентація проекту «Харківський художній музей в форматі QR». Біля п'ятдесяти творів у постійній експозиції музею були оздоблені QR-кодами. Винайдені у Японії 1994 року, сьогодні QR-коди отримали широке розповсюдження в багатьох країнах світу та застосовуються у різноманітних сферах, як то реклама, дизайн, туризм тощо. Останнім часом QR-технологія активно входить у музейний простір.
Харківський художній музей тепер використовує QR-коди для зчитування мобільниками інформації про картини

Легке зчитування мобільними телефонами надає відвідувачам додаткові можливості отримання різноманітної інформації: від відомостей про картину та автора до повідомлень про музейні заходи. Застосування даної технології дозволяє закодувати у невеликому за розмірами зображенні значний за обсягом текст або аудіо - та відеоматеріали.

Завдяки цьому в роботі з музейною аудиторією застосування QR-кодів має низку переваг перед традиційними формами. Відвідувач може самостійно отримувати інформацію, обрати мову викладу матеріалу, має можливість зберегти отримані дані та поділитися ними.

QR-коди також можливо застосовувати підчас екскурсій для ілюстрування розповіді додатковими матеріалами, в ході проведення інтерактивних заходів для дітей, вікторин, квестів тощо. Важливим для популяризації QR-кодів є те, що отримання інформаціє для відвідувачів є цілком безкоштовним.

comments powered by HyperComments