Харківське мистецтво без кордонів: міжнародна виставка «Вікна» в галереї «Мистецтво Слобожанщини»

Світлана Шкурай  |  Четвер, 29 серпня 2013, 14:27
Міжнародний арт-проект «Вікна» стартував у галереї «Мистецтво Слобожанщини» 27 серпня. Свої роботи представили семеро художників з США, Франції, Швеції та України. Митців об'єднує одна особливість – усі вони закінчили Харківське художнє училище.
Харківське мистецтво без кордонів:  міжнародна виставка  «Вікна»  в галереї «Мистецтво Слобожанщини»

Лара Симонова, Євгенія Міро, Євген Сегал, Костянтин Колобов, Ігор Ільїнський, Дмитро Даніш та Влад Мілявський – ці художники більше 20 років тому випустилися з училища і почали свій творчий шлях. Тепер вони живуть в різних країнах за тисячі кілометрів один від одного.  Митці знайшли один одного в соціальних мережах і створили новий проект, що об’єднав їхні роботи в одній галереї.

Враженнями від спілкування зі старими друзями поділився Євген Сегал: «З одного боку, ти розумієш, що це ті ж самі люди, тобі здається, що ти їх знаєш з юнацьких років, але в той же час, ти розумієш, що це зовсім інші люди, яких ти знаєш мало». Художник здебільшого пише свої картини олійною фарбою, але зізнається, що, як і кожен митець, знаходиться в творчому пошуку засобів, які збагатять його «палітру». Одним з таких засобів стала змішана техніка, що поєднала пастель, акрил та олівець.

«Для нас це дивовижна можливість побачитись, побувати на Батьківщині, приїхати до рідного Харкова. Для нас проект «Вікна»  - це, напевно, подяка нашій школі, тому що живучи там, на Заході, розумієш, на скільки важливо те, що ти отримуєш тут», - зауважила художниця Євгенія Міро.

Відвідувачі почали збиратися чи не за півгодини до відкриття, щоб мати можливість роздивитись усі роботи. Світлана Дружко вперше прийшла до галереї «Мистецтво Слобожанщини»: «Мені сподобались роботи Євгенії Міро, бо я теж займаюсь батиком». Жінка вже півтора роки займається цією технікою розпису по тканині, мріє про свою власну виставку, але поки дарує свої роботи друзям та знайомим.

Картини можна буде подивитися до 28 вересня. Арт-проект не обмежиться однією виставкою. Наступну організатори планують провести в Парижі у 2014 році.

 

comments powered by HyperComments