Новий український фільм "Іван Сила" вперше покажуть 19 вересня

Середа, 18 вересня 2013, 20:59
Пригодницький фільм «Іван Сила» (назва англійською мовою - Strong Ivan) оповідає небувалу історію життя нашого співвітчизника Івана Фірцака, який народився в червні 1899 року в українському селі Білки Іршавського району на Закарпатті.
Новий український фільм "Іван Сила" вперше покажуть 19 вересня

У 18 років він став артистом чехословацького цирку і побував у 64 країнах світу, дивуючи всіх своїми перемогами. Був чемпіоном Чехословаччини з важкої атлетики та боротьби (- після розпаду Австро-Угорщини   з 1919 р. Закарпаття належало Чехословацькій Республіці), чемпіоном Європи з культуризму. За неймовірну силу він отримав прізвисько Іван Сила - Кротон.
Іван Фірцак виграв чимало поєдинків з відомими борцями світу. З рук королеви Англії Іван Фірцак отримав шолом і пояс, оздоблені золотом та діамантами. Американська преса називала його найсильнішою людиною ХХ століття.  У 1937 році у самому розквіті своєї слави він повернувся на Батьківщину з молодою дружиною.

Фільм завершено 2013 року Київській кіностудії імені Олександра Довженка, його режисери Ігор Письменний та Віктор Андрієнко (відомий з сатиричних програм "Шоу довгоносиків" і "Велика різниця" ). Вони ж є і авторами сценарію за мотивами книги Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу» (Львів: Видавництво Старого Лева, 2007).

Бюджет фільму становить майже 16 млн. гривень.

//davaytemiritsya.ru

Роль головного героя виконує чемпіон України, штангіст Дмитро Халаджі. У стрічці також грають Василь Вірастюк, Віктор Андрієнко, Ольга Сумська, Іванна Сахно, В'ячеслав Гіндін, Ігор Письменний.

Події фільму відбуваються майже сто років тому, всі виконавці разом з численною массовкою були одягнені в історичні костюми, надані для картини знаменитою чеською студією "Баррандов". У фільмі немає декораций - всі його сцени знімали в справжніх будинках того часу, наприклад, у справжній фортеці, в справжньому цирку.  Всі видовищні сцени та силові трюки виконані в фільмі вживу. 

 

 

comments powered by HyperComments