У Харкові відбувся День українського кіно

Четвер, 30 червня 2016, 22:54
Сьогодні, незважаючи на несприятливу погоду, у фан-зоні Євро-216 відбувся кінопоказ під відкритим небом.
У Харкові відбувся День українського кіно

У програмі була представлена низка українських фільмів як для дорослої, так і для дитячої аудиторії. Глядачі мали нагоду на великому екрані подивитися такі стрічки, як «Білий птах з чорною ознакою», «Іван Сила», «Поводир», «Чемпіони з підворіття» та «Непохитна». А для найменших глядачів відбувся показ нових серій мультфільму «Козаки. Футбол».

«Ми вирішили таким чином продемонструвати свою громадянську позицію, – Ольга Воїнова, маркетолог кінотеатру «Планета Кіно Харків», – звичайно, не змогли оминути таку масштабну фан-зону на площі Свободи. І виникла ідея – зробити День українського кіно. Показати фільми, які нещодавно були в прокаті в наших кінотеатрах. І показати весь спектр українського кінематографу. Щоб він став трохи ближчим українському глядачеві та показав все різноманіття форм, показав історію українського кінематографу. Бо ми дійсно маємо чим пишатися».  

Деякі з представлених кінострічок вже демонструвалися на великих екранах. Організатори ретельно підбирали кожен фільм, узгоджуючи свій вибір з Держкіно України.  

«Так, щоб достукатися до серця кожного глядача, – додала Ольга Воїнова, – як ви знаєте, у нас була і дитяча програма. Ми показали нові серії «Козаків», які були спеціально зняті до Євро-2016. Ми підбирали більш розважальну програму і знайшли фільм «Чемпіони з підворіть». Це історія, знята на основі реальних подій. Про команду безхатьків, яка виграла чемпіонат світу серед таких, як вони. Це правда. Також у нас буде демонструватися фільм «Іван сила». І дві дуже сильні стрічки. Це «Незламна» та «Поводир». Ці фільми не потрібно представляти. Бо вони були вже представлені та завоювали дуже багато нагород на престижних міжнародних конкурсах і фестивалях».

comments powered by HyperComments