Жадан та «Собаки в космосі». Як у Харкові стартував фестиваль NonStopMedia

Субота, 3 вересня 2016, 10:40
У Харкові стартував NonStopMedia VIII – масштабний фестиваль сучасного мистецтва.
Жадан та «Собаки в космосі». Як у Харкові стартував фестиваль NonStopMedia

Фестиваль NonStopMedia–VIII проходитиме в Харкові з 2 по 9 вересня. Він надасть можливість молодим художникам показати власні таланти на вітчизняній арт-сцені та увійти до мистецької спільноти. В його в межах відбудеться низка культурних подій – виставок, презентацій та перформансів, де вони покажуть власні мистецькі здобутки.  

Офіційне відкриття фестивалю NonStopMedia проходило в межах Харківської муніципальної галереї. Тоді відбувся виступ Сергія Жадана та гурту «Собаки в в космосі», які виконали як нові, так і старі пісні.

«У Харкові живе велика кількість талановитих людей і велика кількість талановитих, цікавих, великих творчих інстанцій, – розповів Сергій Жадан, – але є «місця сили», які збирають цих творчих людей, що співпрацюють з цими інстанціями. І одним з цих місць є Муніципальна галерея, яка 20 років своєю присутністю, своєю діяльністю стала одним із символів сьогоднішнього Харкова. І коли хтось говорить якісь нехороші слова про наше місто, то завжди в якості контраргументу нагадуйте їм про існування Муніципальної галереї. Такого місця в Україні, я думаю, більше немає. Це справді наша гордість, наша шана, наша емблема».

Також того дня в артпідвалі Муніципальної галереї були презентовані мистецькі проекти чотирьох фіналістів фестивалю. «У нас представлена художниця із Харкова Ольга Федерова, – розповіла директорка галереї Тетяна Тумасян, – є останні медіапроекти учасників із Вільнюса, зі Львова та Одеси. Тобто, тут нас вийшов такий багатонаціональний майданчик. Чотири виставки – чотири художника. Ці автори вже пройшли серйозний конкурсний відбір. Кожен з них чудово використав власний майданчик для того, щоб донести ідею свого проекту. І представити його достатньо яскраво і якісно».

В межах фестивалю ще пройде низка цікавих мистецьких заходів. Наприклад, сьогодні о 20.00 має відбутися Ніч перформансу «Вкл/Викл» (сад імені. Т.Г. Шевченко, поблизу фонтану «Каскад»).

comments powered by HyperComments