Як древні алани на мечах змагалися і кашу їли – у Верхньому Салтові пройшов перший фестиваль «Аланські витоки»

Тетяна Зарубіна  |  Неділя, 11 вересня 2016, 11:52
Фестиваль зібрав безліч бажаючих відпочити на природі та відчути дух справжніх воїнів.
Як древні алани на мечах змагалися і кашу їли – у Верхньому Салтові пройшов перший фестиваль «Аланські витоки»

На гостей чекала насичена і захоплююча програма. Усі бажаючі змогли побачити артефакти Салтівського городища, які вперше демонструвалися публічно. Відвідувачі побували на безкоштовних екскурсіях від істориків-археологів, побачили експозицію музею, усі бажаючі мали змогу постріляти з лука та арбалета, позмагатися в метанні списа і ядра, взяти участь в інших спортивних змаганнях – наприклад, боротьбі. Так, «Аланськи ігри» захоплювали усіх – від малечі до дорослих. Після таких вправ кожен учасник фестивалю міг поласувати смачною польовою кашею та кулішем – абсолютно безкоштовно.

Потім на присутніх чекали показові виступи середньовічних лицарів в обладунках і запеклі бої, під час яких виявилося, що воїн в обладунках зі списом мав велику перевагу над воїном з мечем. Бої були організовані Харківським міським воєнно-історичним клубом "Святослав". 

Усі заходи супроводжувалися музикою від народних колективів зі всієї області.

Ті, хто захоплюються народною творчістю, мали змогу відвідати майстер-класи. А згодом на глядачів чекав концерт і видовищне фаєр-шоу. Можна з впевненістю сказати: перший фестиваль вийшов цікавим і надзвичайно захоплюючим.

comments powered by HyperComments