«Іншими очима» – неформальна презентація нової поетичної збірки

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 14 жовтня 2016, 12:21
В Літературному музеї відбулася презентація збірки харківської поетеси Мар’яни Даниленко «Іншими очима».
«Іншими очима» – неформальна презентація нової поетичної збірки

Презентація збірки «Іншими очима» проходила в теплій та неформальній обстановці. Там зібралися не тільки поціновувачі сучасної української літератури, а й друзі та приятелі самої поетеси.  

«Це вже друга збірка, – розповіла Мар’яна Даниленко, – настрій в неї різний, бо вона писалася за 9 останніх років. І вона писалася з огляду на сьогоднішні події в Україні. Там є і ліричні вірші, там і вірші, викликані тією ситуацією, яка зараз відбувається на сході. Адже я є волонтером і беру у цьому безпосередню участь».

На своєму поетичному вечорі Мар’яна Даниленко виступала не сама. Час від часу до неї приєднувалися й інші автори – музиканти та поети, які також потішили присутніх своєю творчістю. Своїми улюбленими письменниками поетеса називає Еріха Марію Ремарка, Умберто Еко, Оксану Забужко, а серед поетів – Віктора Бойка, Сергія Жадана та Ліну Костенко.

«Що мене надихає? Дисципліна, дисципліна і ще раз дисципліна, – підкреслила Мар’яна Даниленко, – для того, щоб писати, щоб було відповідне бажання, потрібно любити кожне своє слово, яке ти прочитав, яке ти написав. І намагатися виділити щодня хоча б три годинки для того, щоб щось написати. Воно приходить саме, те натхнення. Але, звичайно, надихає гарний настрій, діти, друзі. Або це якісь такі сумні обставини життя. Інколи і трагічні».

Всі кошти, які того дня були виручені з продажу збірки, підуть на благодійність.

comments powered by HyperComments