“Сад Шевченка”: харківський екологічний конкурс вийде на міжнародний рівень

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 21 жовтня 2016, 15:11
У Харкові в межах громадського руху “Екополітика” відбудеться другий сезон екологічного конкурсу “Сад Шевченка”.
“Сад Шевченка”: харківський екологічний конкурс вийде на міжнародний рівень

Його головні задачі полягають в тому, щоб популяризувати українську культуру, дати учасникам можливості для творчого самовираження, розвивати толерантне ставлення до людей, що розмовляють різними мовами та сприяти культурному взаємозбагаченню шанувальників різних творчих напрямків. Тема конкурсу – “Віримо в себе! Віримо в Україну!”.

Всього було обрано 15 номінацій: “Барди”, “Поети”, “Реп”, “Рок”, “Фольк”, “Анімація”, “Графіка”, “Декор”, “Дизайн”, “Живопис”, “Пісочна анімація”, “Кіно”, “Скульптура”, “Стріт-арт” та “Фото”. За словами організаторів, цей список дещо розширився у порівнянні з минулим роком.

“Ми розширили сфери інтересів, – розповіла Оксана Кошелєва, член оргкомітету, – ми вже відібрали лауреатів практично по всім номінаціям. Люди подавали свої заявки. А там, де активність була не дуже високою, це робило журі. Бо справа нова. І оповіщення, можливо, у нас було поставлене не дуже добре. Афіші до сих пір висять в метро”.

Прийом заявок вже завершений. Проте їх було небагато. Організатори це пояснюючи тим, що конкурс ще новий, і про нього мало хто знає. Крім того, свою негативну роль відіграє і нестача ресурсів. Проте по кожній номінації конкурсу буде відзнятий фільм, а самі виступи згодом можна буде побачити в мережі. А щодо планів на майбутнє, то в організаторів ті доволі амбіційні: спочатку вони планують вивести конкурс на всеукраїнський рівень, а вже потім – на міжнародний.

“Третій сезон ми плануємо робити всеукраїнським, – зазначив Євген Фрідлянд, голова оргкомітету конкурсу, – а щодо четвертого, то вже йдуть перемовини Америкою, Канадою, Ізраїлем. Всі сприймають цю справу на “ура”. Всі хочуть разом з нами брати участь у цьому конкурсі. І ми хочемо зробити четвертий сезон міжнародним”.

Фінал цьогорічного конкурсу “Сад Шевченка” буде проходити в два етапи: заходи відбудуться 24 жовтня та 1 листопада в клубі “Акуна Матата” (вул. Пушкінська, 5). Вхід вільний

comments powered by HyperComments