До Харкова повернеться дух 60-х: у Муніципальній галереї стартує проект «Вагрич Бахчанян - художник слова»

Світлана Хлестова  |  Вівторок, 8 листопада 2016, 12:22
Уже 10 листопада в Харківській муніципальній галереї стартує масштабний проект-реставрація «Вагрич Бахчанян - художник слова». В його рамках заплановані виставки, екскурсія, квартирники, прем'єра фільму і багато іншого.
До Харкова повернеться дух 60-х: у Муніципальній галереї стартує проект «Вагрич Бахчанян - художник слова»

Про це під час прес-конференції розповіла куратор проекту Тетяна Тумасян.

Презентація проекту відбудеться 10 листопада о 19.00 в Муніципальній галереї.

«Виставки будуть проходити на двох майданчиках Муніципальної галереї. На них будуть представлені роботи з сімейного архіву і кілька робіт, які вдалося знайти у харків'ян, колекціонерів – ті роботи, які відносяться до харківського періоду творчості Вагрича», - зазначила Тетяна Тумасян.

Крім того, до Харкова приїхала вдова художника Ірина Бахчанян. Крім дружини і музи Вагрича Бахчаняна на заходах проекту буде присутній його друг режисер Андрій Загданський, він привезе в Харків фільм, присвячений художнику, «Вагрич і чорний квадрат».

«11 листопада розпочинається проект-реставрація. Ми хочемо відновити ситуацію, яка була характерна для Харкова часів відлиги, Харкова 60-их. Для цього періоду були характерні такі елементи виставкової життя, як квартирники. Ми їх відновлюємо як посвячення Вагричу. Перший квартирник відбудеться у п'ятницю о 17.00 у молодого перформера Дмитра Макушкіна, у його квартирі будуть представлені роботи двох авторів: Віталія Кохана і Владислава Краснощока», - розповіла Тетяна Тумасян. 

За її словами, в цей же день о 19.00 у кінотеатрі «8,5» відбудеться українська офіційна прем'єра фільму Андрія Загданського. Харків'яни вперше побачать його в прокатному варіанті. 

12 листопада о 14.00 біля ХАТОБу відбудеться перформанс Дмитра Макушкина. Відразу ж після цього стартує екскурсія Макса Розенфельда «Місця і міфи Баха», учасники якої пройдуть до легендарному дворику на вулиці Сумській, де Вагрич Бахчанян ще у 60-их, на 10 років раніше, ніж це стали робити в Москві, влаштував дворову неофіційну виставку робіт. Там буде проходити стікер-стріт-акція молодих харківських художників.

12 листопада в 16.00 в Муніципальній галереї відбудеться вечір спогадів «Бахчанян і всі-всі-всі», а о 19.00 – квартирник-реставрація у Гамлета. 

18 листопада о 17.00 запланована лекція Тетяни Бахмет «Бахчанян як міф». Проходити вона буде в Муніципальній галереї. 

23 листопада відбудеться повторних квартирник-посвячення – для тих, хто не встиг побувати на першому, а 25 листопада фільм «Вагрич і чорний квадрат» покажуть в Муниципалке. Початок заходів о 18.00.

comments powered by HyperComments