Підготовка до ВЕРТЕП-ФЕСТу триває: як молодші пластуни готуються до свята

Юлія Гуш  |  Четвер, 15 грудня 2016, 11:43
У Харкові повним ходом триває підготовка до ВЕРТЕП-ФЕСТу, який має об’єднати вертепні колективи з різних міст України. До заходу готуються й молодші пластуни, які представлять свої виступи після зимових свят.
Підготовка до ВЕРТЕП-ФЕСТу триває: як молодші пластуни готуються до свята

Харків вперше проводитиме подібний фестиваль, але тим не менш, охочих взяти в ньому безпосередню участь тут немало. Щонайменше 15 різноманітних колективів уже висловили своє бажання приєднатися до фестивалю, і скаутська організація ПЛАСТ не стала виключенням. На даний момент Ірина Маркевич, співзасновниця БО «Благодійний фонд «Харків з тобою», готує виступ разом з молодшими пластунами – дітьми віком від 6 до 11 років.

«Робота з дітьми мене надихає, – розповіла вона, – власне, я вважаю її найважливішою справою в житті. Це постійний виклик: я маю весь час вчитися, щоб їм було зі мною цікаво. Вони дуже раді взяти участь у вертепі. Діти дуже відкриті і творчі. Дуже зворушливо, що батьки охоче долучаються до підготовки: читають слова найменшим діткам і самі будуть брати участь у виставах».

За словами Ірини Маркевич, це свято принесе багато гарного настрою та веселощів як для дітей, так і для дорослих. Крім того, це зможе відродити вертепну традицію на Харківщині, яка за совєтських часів була тут дещо призабута. Тому не дивно, що організація, яка ставить за мету патріотичне виховання молоді, також приєдналася до підготовки до ВЕРТЕП-ФЕСТу.

«Його унікальність полягає в тому, що це перший захід подібного роду, що проходить в Харкові, – підкреслила вона, – сам вертеп – він пластичний. Він не є сталим. Він не є таким, яким був, наприклад, в минулих століттях. Кожного року додається щось нове. Наприклад, як питання державної мови. Я чула, що є такі постановки. Є постановки, в яких беруть участь воїни АТО. Вертеп відкликається на вимоги часу».

Як писала «Справжня варта», протягом 13 та 14 січня в Харкові проходитиме ВЕРТЕП-ФЕСТ, який об’єднає вертепні колективі з усієї України. Дорослі, дитячі, музичні, драматичні, традиційні та сучасні – всі вони подарують мешканцям та гостям міста яскраве свято, якого тут ще ніколи не бачили.

comments powered by HyperComments