Харківські села переводять на опалення твердим паливом

Субота, 13 травня 2017, 10:29
В умовах подорожчання вартості газу сільських бюджетів не вистачає на більш екологічне опалення
Харківські села переводять на опалення твердим паливом

Таку, чергову котельну відкрито у селі Богуславка Борівського району.

Завдякі їй опалюватися будуть два багатоквартирних будинки, школа, дитячий сад і амбулаторія, а районний бюджет заощадить 30% коштів.

Вартість твердопаливної котельні - 1 млн 270 тис. грн ., кошти надійшли з обласного бюджету.

За словами директора Борівського комунального підприємства теплових мереж Андрія Омельченка, завдяки альтернативі "можливо здійснювати комбіноване опалення як за допомогою газу, так і альтернативного палива».

Як раніше писала «Справжня Варта», власники квартир або будинків без приладів обліку теплової енергії платитимуть за опалення по-новому. Уряд затвердив нову формулу розрахунку оплати за теплопостачання.

Згідно з постановою уряду України №156 від 16 березня 2017 року, передбачається забезпечення перерозподілу плати між місяцями опалювального сезону (теплий місяць – менша сума, холодний місяць – більше сума).

Як підкреслюється в документі, рішення прийняте для недопущення неоднозначного трактування підприємствами - виробниками/виконавцями послуги з централізованого опалення норм Правил, що призводить до невідповідності нарахованої плати за послугу з централізованого опалення змінам температури зовнішнього повітря протягом місяця.

Серед змін - “У разі встановлення засобів обліку води у квартирі (будинку садибного типу) їх показання розподіляються пропорційно кількості мешканців квартири (будинку садибного типу). Пільги споживачам з оплати послуг надаються на частку, отриману після такого розподілу, за фактичними витратами в межах соціальних нормативів, визначених законодавством.”

comments powered by HyperComments