У фермера забрали 114 га землі

Понеділок, 15 травня 2017, 10:29
Суд за позовом прокуратури скасував розпорядження РДА
У фермера забрали 114 га землі

У 2012 році голова Чугуївської  РДА надав дозвіл фермеру на розробку проекту землеустрою на три ділянки із земель запасу загальною площею 114 га.

«Однак місцева влада своїм розпорядженням порушила чинне законодавство. Зокрема, замість трьох дозволів на розробку проектів землеустрою на кожну з ділянок, було надано лише один, як на один масив. Аби попередити подальшу незаконну передачу землі в оренду, прокуратура звернулася до суду з позовом про скасування розпорядження РДА», -  розповів керівник місцевої прокуратури Дмитро Колодинський.

Як раніше писала «Справжня Варта», районна влада незаконно надала дозвіл на передачу в оренду ділянки землі вартістю 1,7 млн. грн. Ділянка под магазин з гостевою автостоянкою знаходиться в постійному користуванні державного підприємства

Фактично місцева райдержадміністрація перевищила свої повноваження, змінивши цільове призначення землі та вилучивши її з постійного користування господарства . - вважає керівник місцевої прокуратури №4 Володимир Купріянов.

Нагадаємо, що громаді в судовому порядку повернули землю на Московському проспекті вартістю 141,5 мільйонів гривень.

Рішенням Господарського суду області у повному обсязі був задоволений позов прокурора Харківської місцевої прокуратури №4. В ньому була висунута вимога розірвати договір оренди землі площею понад вісім гектарів та повернути її харківській територіальній громаді.

comments powered by HyperComments