Прокуратура намагається "прикрити" ще один псевдожитловий кооператив на Немишлі

Середа, 5 липня 2017, 15:44
У суді розглядатиметься справа про відмину рішення міськради
Прокуратура намагається "прикрити" ще один псевдожитловий кооператив на Немишлі

Ціна питання - 2,5 га земель у Немишлянському районі, - повідомляє «Справжня Варта»

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, земельну ділянку міськрада надала у приватну власність кооперативу для будівництва та подальшої експлуатації житлової забудови.

Однак, як з'ясувалося, члени так званого ЖБК навіть не перебували на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Більше того, кооператив фактично є обслуговуючим, а не житлово-будівельним, а його мета створення не відповідає вимогам чинного законодавства.

Як раніше писала «Справжня Варта», Апеляційний господарський суд підтримав позицію Харківської місцевої прокуратури №3 і залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким скасоване незаконне рішення сесії Харківської міськради про безоплатну передачу обслуговуючому кооперативу 1,3 га землі.

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Наталії Коваленко, йдеться про ділянку у Немишлянському районі Харкова вартістю понад 10 млн. грн.

Також Садовського затверджено заступником мера.

Він замінив Тетяну Овіннікову, яка зараз проходить за кримінальною справу відносно т.з. псевдокооперативів

Генпрокуратура розслідує діяльність архітекторів Харківській міськради.

Як раніше писала «Справжня Варта», екс-заступниці харківського мера інкримінується нанесення збитків територіальній громаді м. Харкова на загальну суму 128 796 934 грн. Ці збитки були нанесені тим, що Овіннікова Т.І., діючи у складі організованої групи спільно із іншими службовими особами сприяла заволодінню земельними ділянками на території м. Харкова загальною площею 25,1178 га. Про це повідомила прес-секретар Юрія Луценко Лариса Сарган у своєму фейсбуці.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments