Переселенці на Слобожанщині отримають додаткові гроші

Четвер, 31 серпня 2017, 13:08
Гроші під бізнес-проекти переселенцям з малозабеспечених сімей надані у рамках пілотного проекту "Рука допомоги"
Переселенці на Слобожанщині отримають додаткові гроші

Бізнес невеликий, переважно, у сфері послуг. Розмір суди на  шістьох майбутніх підприємців /бізнес-план одного з них відправлено на доопрацювання/ складе  586 тисяч гривень, - повідомляє «Справжня Варта»

Як повідомив заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих, учасники проекту будуть надавати бухгалтерські послуги, відкриють інтернет-магазин, центр прокату багі та облаштують екологічно чисту пасіку.

«На засіданні ми заслухали презентації дуже цікавих і неординарних бізнес-планів шістьох майбутніх підприємців. П’ять з них затвердили, а один відправили на доопрацювання. Приємно, що досить молоді люди, які ще вчора були непрацюючими отримувачами соцвиплат, намагаються змінити своє становище та започаткувати бізнес», - сказав Анатолій Толстих.

За результатами останнього засідання комісії 17 учасників проекту отримають нову роботу, а 11 чоловік візьмуть участь в оплачуваних громадських роботах.

Як раніше писала «Справжня Варта», на Харківщині реалізується пілотний проект «Рука допомоги», який має на меті вивести малозабезпечених громадян та внутрішніх переселенців зі стану бідності.

Допомога в межах даного проекту буде надаватися трьома шляхами. По-перше, безробітні можуть долучитися до виконання громадських робіт. По-друге, вони матимуть можливість пройти навчання, яке дозволить їм працевлаштуватися. І по-третє – вони зможуть отримати фінансову допомогу для відкриття власного бізнесу. Громадяни, чиї бізнес-плани було схвалено, можуть розраховувати на безвідсоткову допомогу у розмірі 60 тисяч гривень.

«Варто відзначити, що саме в Харківській області перебуває майже 200 тисяч переселених осіб, – зазначив Михайло Черняк, заступник голови ХОДА, – в «пікові» часи було майже 300 тисяч. Ми розуміємо, що велика кількість людей хотіли б знайти себе на території Харківської області. Безумовно, отримати гідну роботу, розпочати своє діло. І сьогодні цей пілот дозволяє людям найголовніше – не просто отримати допомогу для існування на території іншої області, а мати можливість працювати та бути корисними не тільки для себе, а для громади».

Проект «Рука допомоги» буде реалізовуватися до кінця 2018 року. Вже на його початковій стадії 48 осіб було працевлаштовано, а 96 - залучено до виконання громадських робіт.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments