Уряд зобов'яже бізнес приймати на роботу людей від 45 років за квотою

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 16:04
Це передбачено законопроектом № 6614
Уряд зобов'яже бізнес приймати на роботу людей від 45 років за квотою

Про це повідомив журналістів міністр соціальної політики Андрій Рева, - повідомляє «Справжня Варта»

Рева: «Це квотний принцип. Ми його обов'язково введемо, і будемо стежити через нашу державну службу праці за тим, щоб ця норма дотримувалася».

За словами міністра, законопроект № 6614 передбачає, що 4% найманих працівників в будь-якому трудовому колективі повинні бути люди від 45 років і старше.

Як раніше писала «Справжня Варта», Рева запропонував давати дотацію бізнесмену "просто на створення робочого місця" для інваліда без створення якихось додаткових умов .

Таку пропозицію міністр соціальної політики Андрій Рева висунув у Харкові під час Всеукраїнського форуму «Бізнес в Україні: перспективи інклюзивного працевлаштування».

Міністр зазначив, що, по-перше, поки державні дотації надаються тільки на створення спеціальних робочих місць, які передбачають, що для людей з інвалідністю будуть створені додаткові умови. Але в той же час багато людей з інвалідністю різних груп в них не потребують, тому є сенс давати дотацію просто на створення робочого місця.

«Друге - люди з інвалідністю мають різні групи, наприклад, працевлаштувати інваліда першої групи не те ж саме, що людину з інвалідністю третьої групи. Робоче місце для людей з інвалідністю має різну вартість для роботодавця. Коли ми говоримо про квоту в 4% (норматив створення робочих місць для людей з інвалідністю від середньооблікової чисельності штатних працівників), то такі робочі місця повинні йти з певним коефіцієнтом», - зазначив Андрій Рева.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments