У Харкові - чергова провокація проти учасників Форуму Євромайданів: "тітушки" закидали людей петардами

Олексій Пухлинов  |  Неділя, 12 січня 2014, 16:42
12 січня вже під кінець Форуму Євромайданів його учасники зібрались біля пам'ятника Ярославу Мудрому (це на вулиці Пушкінській, в центрі міста, біля відомої на всю країну Юридичної академії імені Ярослава Мудрого).
У Харкові - чергова провокація проти учасників  Форуму Євромайданів: "тітушки"  закидали  людей  петардами

Через 20 хвилин до пам'ятнику під'їхала спеціальна автівка Укртелекому з  апаратурою звукопідсилення. Хлопці з самооборони Форуму намагалися блокувати цей автомобіль, адже її поставили безпосередньо на тротуарі в порушення правил дорожньогго руху, аби тільки заважати зібранню майданівців.

Але бійці міліцейського спецпідрозділу «Грифон» оточили автомобіль. Через деякий час з машини почали лунати гучні пісні. Крім того, до пам'ятника почали стягувати прихильників Партії регіонів, більшість з яких складають, звичайно, підневільні  бюджетники. Також з'явились і  й групи «тітушок».

Незважаючи на присутність десятків правоохоронців та навіть начальника міського відділу міліції Ігоря  Болюха, "тітушки"  удались до звичних вже провокацій, на цей кидаючи  петардами та димовими шашками як в учасників Форуму, так й навіть у міліціонерів «Грифону». Один нападник вдарив депутата Харківської обласної ради з фракції "Батьківщини" Івана Варченко, який намагався його затримати. З трьох нападників одного все ж таки затримали, ще двоє втекли.

Один з учасників Євромайдану заявив, що його побили троє молодиків, коли він намагався наздогнати одного з провокаторів. У хлопця розбита губа. Він вже подав заяву до  міліції, якої на місці події зовсім не бракувало між іншим.

Фото: 15minut.org

comments powered by HyperComments