Харків попрощався з отаманом Слобідського Козацького війська Сергієм Потаповим (фото)

Аріадна Скела  |  Середа, 25 березня 2015, 19:57
23 березня 2015 року на 63 році життя помер член Координаційної Ради від Харківського Козацького Слобідського Полку Крайовий Отаман Українського козацтва Потапов Сергій Юхимович. Сьогодні з першої до другої години дня в штабі Слобожанського козацького округу, що на вулиці Ганни, 21, відбулася громадянська панахида та прощання з померлим.
Харків попрощався з отаманом Слобідського Козацького війська Сергієм Потаповим (фото)

Сергій Юхимович Потапов був членом не тільки Слобідського Козацького війська, в середині 90-х років він входив до складу міської організації УНА УНСО.  У ті часи, завдяки йому, Сергію Потапову, та ще двом активістам Олесю Бабію та Ігору Мазуру (які теж входили до УНА УНСО), ця організація досягла популярності у Харкові.

Євген Левін, член Конгресу Українських Націоналістів

- Сергій Потапов був серйозним політиком, силового типу. За національністю він був етнічним росіянином, але за покликанням був справжнім українцем і відстоював інтереси українського народу.

За період діяльності Сергія Потапова в організації УНА-УНСО на Харківщині було багато  зроблено добрих справ: мова йде і про допомогу підприємцям Центрального ринку, і про поміч пересічним громадянам.

Микола Блажко, товариш, колишній однопартієць з організації УНА-УНСО

- Організація УНА-УНСО на той час була досить відома на Харківщині. До Сергія Потапова тоді зверталося багато людей, особливо підприємців з Центрального ринку. Потапов постійно їх захищав та відстоював їхні інтереси.

Євген Левін, член Конгресу Українських Націоналістів

- Коли Сергій Потапов очолював  УНА-УНСО у Харкові, це була найпотужніша організація, яка набула найбільшого розквіту.

У 1996 році, коли минуло десять років від моменту Чорнобильської катастрофи, Сергій Потапов разом з іншими представниками УНА-УНСО поїхав до Білорусії, де брав участь в мітингах опозиції. За це його та ще одного члена організації Андрія Дригайла заарештували. Потапов відсидів у білоруській в’язниці майже три роки.  За героїзм та участь в акціях протесту проти режиму Лукашенка в Білорусії Сергій Потапов отримав найвищу відзнаку від УНА-УНСО, яка називається «Пустельний хрест».

Микола Блажко, товариш, колишній однопартієць з організації УНА-УНСО

- Сергій Потапов у спілкуванні був серйозною та безкомпромісною людиною в доброму розумінні цього слова, він завжди відстоював свою точку зору, в нього з приводу будь-якого питання була власна думка. Він був неординарною та завжди цікавою особистістю.

 

comments powered by HyperComments