Суд у справі бійця «Айдару» Олександра Лахмана перенесли на 31 березня (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 27 березня 2015, 14:33
26 березня в Орджонікідзевському районному суді відбулося чергове засідання у справі бійця батальйону «Айдар» Олександра Лахмана. Підтримати звинуваченого прийшли громадські активісти.
Суд у справі бійця «Айдару» Олександра Лахмана перенесли на 31 березня (фото)

Олександра Лахмана звинувачують в тому, що він у вересні 2014 року відкрив вогонь по машинам правоохоронців. Сталося це після того, як Лахман озвучив свою потребу в транспорті на Чугуївському блокпості. Він в той день отримав наказ комбата – терміново повернутися до міста Щастя. Тоді він сподівався отримати допомогу з транспортним засобом. У відповідь він почув лайку та сміх. Тоді Лахман зі злості та обурення відкрив стрільбу по машинам.

«Було вчинено тиск, який змусив його таким чином виконати наказ, – прокоментував ситуацію адвокат Лахмана Анатолій Тарасенко, – можливо, комусь це не подобається, можливо, комусь здається, що це не зовсім адекватна поведінка щодо того, як себе поводив десяток представників правоохоронних органів. Але ми вважаємо, що така протидія могла б викликати більш серйозні наслідки ніж те, що постраждали кілька автомобілів та та дуже вразливі нерви правоохоронних органів».

Під час судового засідання свої свідчення дав потерпілий майор міліції Олексій Прохоменко. Він заявив, що в Лахмана була граната, що він вибив в його колеги сигарету, адже був незадоволений палінням. І висунув припущення, що той був стані алкогольного сп’яніння. Проте в ході засідання виявилось, що постраждале авто потерпілому не належить. Також чимало претензій виникло до протоколу, складеного правоохоронцями. Адвокати заявили, що матеріали було сфальсифіковано.

«Що стосується протоколів: в в посадових осіб Орджонікідзевського райвідділу є машина часу, – розповів Тарасенко, – вони можуть на 4 години залетіти вперед, дізнатися, що вони попередили маму Лахмана про те, що її сина затримали. Потім повернутися на 4 години назад і оформити протокол, який підписується в тому числі і живими понятими. Такого не повинно бути. Це називається «фальсифікація доказів». Слідчому, який створює такі документи, немає віри ні в чому».

Суд об’явив перерву в розгляді справи до 31 березня. 

comments powered by HyperComments