У Харкові за ніч знесли три пам'ятники (відео)

Субота, 11 квітня 2015, 13:44
Упродовж минулої ніч в Харкові були знесені три пам'ятники радянським комуністичним діячам - Серго Орджонікідзе, Миколі Рудневу і Якову Свердлову. Відео знесення пам'ятників опубліковане в YouTube.
У Харкові за ніч знесли три пам'ятники (відео)

Зокрема, монументи повалили за допомогою троса, прикріпленого до мікроавтобуса, декілька людей. Їх особи приховують балаклави.

При цьому під час знесення пам'ятника Рудневу (знаходиться на однойменній площі навпроти апеляційного суду Харківської області) до місця подій під'їхали співробітники міліції, проте в те, що відбувається вони не втручалися.

Таким чином, знесені пам'ятники Серго Орджонікідзе (навпроти входу на територію «Харківського тракторного заводу», Миколі Рудневу (в сквері навпроти апеляційного суду Харківської області), а також пам'ятник Якову Свердлову на Полтавському шляху.

Нагадаємо, 9 квітня парламентарі ухвалили документ «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки».http://varta.kharkov.ua/news/politic/1106029.html

Документом усі місцеві ради зобов'язуються впродовж півроку ухвалити рішення про перейменування всіх топонімів, які названі на честь людей, що обіймали високі посади в СРСР, починаючи від секретаря райкому Компартії, а також знести монументи тоталітарних режимів.

Фото та відео з сайту "Статус кво".

comments powered by HyperComments