3G, який міняє світ: що день прийдешній нам готує

П'ятниця, 10 липня 2015, 21:34
Поки в Україні зв'язок 3G тільки з'являється, люди у всьому світі вже повною мірою користуються швидкісним мобільним інтернетом. Новий тип зв'язку не просто зробив життя людей простіше, але і повною мірою змінив світ.
3 G

Британія

У Британії 3G запустили в 2004 році. Невтомні британські учені часу даремно не втрачали і з'ясували, що чоловіки використовують швидкісний інтернет частіше, ніж жінки. Крім того, в ході дослідження з'ясувалося, що представники сильної половини людства часто створюють любительські репортажі про вигаданих персонажів і події. Соціологи охрестили цей феномен «ефектом Ендрю Марра».

Жінки стали користуватися послугами інтернету  більше у прикладних цілях, наприклад, відправляючи своїм захисникам фотографії таксистів, з якими вони їдуть, щоб узабезпечити себе.

Індія

У Індії 3G працює вже близько чотирьох років. За цей час індустрія мобільних розваг в цій країні просто розцвіла. Тут знімають серіали для мобільних телефонів, грають в онлайн-ігри за допомогою мобільних пристроїв. Тут навіть з'явилися відео-рінгтони, які прокручуються, поки ви набираєте номер певного абонента. Індійські бізнесмени також оцінили появу 3П, відзначивши, що бізнес зацвів новими фарбами.

Південна Корея

Коли в цій країні суспільство перейшло від 2G до 3G, Південна Корея отримала можливість в технологічному плані наздогнати весь розвинений світ. Тут стартували безліч досліджень, які проводилися силами місцевих університетів і великих фірм.

Після потужного прориву в області технологій став розвиватися новий бізнес. Великі фірми почали вкладати в науку.

Мексика

Тут поява 3G змінили світ ВІЛ-позитивних громадян. Тут був запущений сервіс Voxiva, за допомогою якого вони мали можливість фактично анонімно отримувати і допомогу, і підтримку, у тому числі - лікарську.

Ще один приклад - додаток MyGlucoHealth, що допомагає контролювати рівень цукру в крові і повідомляти інформацію докторові.

Туреччина

Тут швидкісний інтернет дозволив розвинутися освіті. Діти у віддалених регіонах змогли стати учнями кваліфікованих учителів.

До речі, подібне сталося і у сфері вищої освіти. Місцеві студенти змогли стати студентами зарубіжних ВИШів.

Кенія

У Кенії 3G змінив сільське господарство. Тут за допомогою мобільного застосування не лише механізують процес обробки земель, але і ведуть торгівлю.

Гаїті

Найактуальнішим для України на сьогодні прикладом є Гаїті. Тут 3G допоміг жителям впоратися з кризою.

За допомогою інтернету координувався процес евакуації під час землетрусу. Також додатки допомогли зібрати мільйонні пожертвування потерпілим.

Яка саме сфера з впровадженням 3G розвиватиметься в Україні в першу чергу напевно невідомо. Проте за яким би зі світових шляхів не пішла наша країна, суспільство вже зовсім скоро зміниться.

Зокрема Харків, як великий освітній центр України, цілком може розраховувати на спільні програми із зарубіжними ВИШами. Місцеві студенти, подібно до турецьких, зможуть за допомогою мобільних застосувань ставати онлайн-слухачами найбільших європейських університетів.

Досвід Гаїті також застосований до Першої столиці. Фактично Харків є прифронтовим містом. Тут розвинений волонтерський рух. Додатки, які використовувалися для зборів коштів на користь потерпілих в землетрусі, зможуть бути застосовані відносно вимушених переселенців і поранених в зоні АТО військових (у Харкові розташований великий військовий госпіталь).

Як повідомлялося раніше, сільське господарство також може кардинально змінитися. Перейнявши досвід Кенії, місцеві підприємства зможуть в рази підвищити продуктивність.

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments