Завдяки офісу Харківшини у Вашингтоні чимало підприємств знайшли партнерів (фото)

Понеділок, 18 січня 2016, 13:55
Про це розповіла Юлія Світлична, заступник голови ХОДА, у процесі зустрічі з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.
Завдяки офісу Харківшини у Вашингтоні чимало підприємств знайшли партнерів (фото)

Ігор Райнін, губернатор Харківщини, розповів представникам місії ОБСЄ про підсумки року 2015. Він відзначив, що визначальні фактори розвитку області – це її прифронтове розташування, труднощі через переселенців, а ще розрив економічних відносин з Росією та необхідність диверсифікації ринків.

Та не дивлячись на все, у Харківщини 4 місце, у порівнянні з іншими областями країни, у соціально-економічному питанні. Досягти цього, запевнив голова ХОДА, вдалося завдяки системній роботі і відповідній програмі діяльності, яку контролювала Юлія Світлична, заступник голови ХОДА. І її результати роботи оцінили на високому рівні у Кабміні.

Юлія Світлична, у свою чергу, повідала, нещодавно делегація Харківщини приїхала з Китаю, де було проведено чимало зустрічей, на яких домовилися про майбутню співпрацю. «Новий шовковий шлях» допомагатиме у цьому. Це залізничне сполучення, завдяки якому експортери з нашої області відправлять свою продукцію на ринки Азії.

Керівництво Харківщини планує співпрацювати з КНР в різних напрямах:  від промислових та аграрних питань до високих технологій та наукових розробок.

Також Світлична запевнила, що у КНР вже є майданчики, де українські та тамтешні бізнесмени зможуть проводити зустрічі. Це стане у нагоді для тих бізнесменів, які захочуть співпрацювати з новими партнерами.

Також віце-губернатор розповіла про досягнення у рамках офісу Харківщини у Вашингтоні. Завдяки цьому, запевнила Світлична, чимало харківських підприємств уже проводять переговори з іноземними партнерами.  Цей процес, підкреслила віце-губернатор, у неї на особистому контролі. Тому найближчим часом деякі харківські підприємства зможуть надати результати цієї співпраці.

Вона також повідала про антикорупційну програму, що реалізується Харківщиною за підтримки Посольства США в Україні.

Підтримувати боротьбу з корупцією на Харківщині посол США в Україні Джеффрі Пайетт вирішив після того, як взяв участь у Міжнародному інвестиційному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», що відбувся у Харкові у вересні 2015 року.

Спільно з Посольством США був розроблений план дій, завдяки йому наразі на Харківщині запроваджується програма у боротьбі з корупцією. І в цьому питанні є допомога та підтримка як губернатора області, так і Президента.

 

 

comments powered by HyperComments