Дев’яте засідання по суті у справі Кернеса триває. Під будівлю суду прийшли активісти з плакатами

Понеділок, 8 лютого 2016, 12:24
У Полтаві триває 9-е засідання у справі мера Харкова. До будівлі суду прийшли активісти з плакатами.
Дев’яте засідання по суті у справі Кернеса триває. Під будівлю суду прийшли активісти з плакатами

Розгляд у справі Кернеса нещодавно розпочався у суді Полтави. Навколо будівлі, де триває процес, правоохоронців сьогодні мало. Під стіни суду завітало кілька місцевих активістів Конгресу українських націоналістів. Вони принесли з собою плакати з гаслами «Справделивому суду – так! Судилищу –ні!»  і обклеїли ними приміщення суду. Під час сьогоднішнього засідання допитуватимуть 5-х нових свідків, прізвища їх не назвали, аби вони не з’явилися у ЗМІ.

Крім того, до суду знову завітав слідчий Олександр Колесник.

О пів на дванадцяту годину дня почали допитувати Олександра Колесника. За словами слідчого, він знає лише мера Харкова з тих, хто присутній на засіданні. Цей свідок займався справою про вибух біля готелю «Національ», котрий був у 2007 році, у зв’язку з чим у 2010 році виніс постанову про забезпечення заходів безпеки Кернесу у якості свідка. Йдеться про надання йому охорони з числа правоохоронців. Наразі ця постанова ще чинна. Адвокати Кернеса висловили протест проти питань прокурора і допиту цього свідка у цілому, оскільки його показання ніяк не стосуються суті цього кримінального провадження.

О дванадцятій допит слідчого продовжили. Суддя розповів, що прокуратура не має права викликати на допит будь-яких свідків. На початку першої дня суд почав допитувати працівника Державної охорони.

 

 

 

comments powered by HyperComments