«Акцію цілеспрямовано намагалися зірвати», – впевнені активісти

Понеділок, 28 березня 2016, 18:47
Активісти впевнені, що сьогоднішню акцію «Ні корупції в прокуратурі» свідомо намагалися зірвати. Також у них є претензії до роботи поліції.
«Акцію цілеспрямовано намагалися зірвати», – впевнені активісти

«Акцію цілеспрямовано намагалися зірвати, коли вона ще не розпочалася, – розповів Костянтин Чуркін, активіст «Автомайдану», – ми тільки готувалися до її проведення, тільки почали розгортати плакати». Він розповів, що після того, як побили Дмитра Олійника, нападники почали вирвати плакати та збивати активісток. Коли Чуркін намагався якось цьому завадити – його також побили. «Професійно працювали, молодці», – саркастично зазначив він.

На відміну від Богдана Ткачука, волонтера організації «Вільні люди», у Костянтина Чуркіна та активістки «Громадської варти» Олени Савгірі залишились претензії до дій поліції. «Поліція безпосередньо ніяк не зреагувала, щоб стати на захист, – зазначила Олена, – нас намагалися якось оточити, але до Дмитра ніхто не підійшов. Ми з дівчатами підійшли його захистити». Активістка розповідала, що під час потасовки особи в чорних куртках штовхнули її 6-річну доньку. Також вона описала, які сильні удари наносили Дмитру Олійнику.

«У мене до сих пір шоковий стан, – зазначила Олена Савгіря, – бо міліція, яка стояла кордоном та охороняла приміщення обласної прокуратури, жодним чином не зреагувала». Костянтин Чуркін в свою чергу висловив свій скепсис з приводу того твердження, що поліція була не готова до подібних інцидентів: «Двісті міліціонерів не очікували? Ніхто з них не зміг зреагувати. Навіщо вони тоді такі потрібні?».

comments powered by HyperComments