Найбагатший харків’янин зустрівся зі студентами

Понеділок, 4 квітня 2016, 09:50
Вдруге Олександр Ярославський завітав до Харківського національного університету міського господарства ім. А.Н. Бекетова.
Найбагатший харків’янин зустрівся зі студентами

«У студентів були питання. Не всі вони зручні, але ти повинен відповідати, якщо ти переживаєш за свій край, де ти живеш. Адже кому, як не студентам задавати питання? По-перше, я, відповідаючи на питання і слухаючи студентів, розумію, як і чим живе країна. Студенти — найпрогресивніша і найзаінтересованіша частина нашого суспільства. По-друге, я повинен бути в тонусі», — цитує Ярославського «Восточный Дозор».

Більшість питань, які задавали студенти, стосувалися бізнесу. «Перший мій бізнес: я стягнув дідів орден і обміняв його на водяний пістолет. Ну, а працювати я почав з 7 років. У діда була пасіка, і ми працювали там», — розповів бізнесмен.

Ярославський підкреслив, що гроші для нього, перш за все, інструмент для реалізації проектів. Зокрема, Євро-2012. Бо Харків і Дніпропетровськ були резервними містами, до того ж Коломойський — друг і партнер Суркіса. «Я подзвонив Суркісу і кажу: я до тебе завтра приїду. Це була неділя, я з ним 7 або 8 годин говорив. І я його переконав. Ми не чекали державного фінансування. Перші 500 мільйонів гривень я поклав своїх. Те, що ми створили, наша харківська команда, дорівнює, напевно, комуністичним будівництвам», — зазначив Олександр Ярославський.

В цілому, за його словами, ним вкладено в Харківську область близько двох мільярдів доларів: «Я витратив 126 мільйонів доларів на готель, 107 мільйонів — на аеропорт, 270 — на «Металіст», на стадіон — 30 мільйонів, на «Караван» — 100 мільйонів доларів, також була скляна фабрика ...». При цому Ярославський розповів, що не вагається, чи хоче повернути стадіон у власність. Про це він вже говорив неодноразово.

Зазначимо, що бізнесмен спонсорує встановлення пам'ятника Бекетову перед університетом міського господарства. Він планує відвідати церемонію відкриття, що відбудеться 31 серпня або 1 вересня.

Олександр Ярославський — єдиний харків’янин, що потрапив у топ-10 найбагатших українців за версією журналу Forbes.

comments powered by HyperComments