На Харківщині триває декомунізація

Понеділок, 4 квітня 2016, 13:42
Планується перейменування сел Жовтневого і Пролетарки, а також селища Піонер.
На Харківщині триває декомунізація

Члени постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою підтримали винесення на засідання облради перейменування трьох населених пунктів Харківщини.

Так, Великобурлуцька районна рада пропонує перейменування села Пролетарка на село Юр’євка, а селища Піонер на селище Курганне.

«Слід зазначити, що назва села Юр’євка була обрана мешканцями населеного пункту в ході проведення громадських слухань щодо перейменування села. Враховуючи той факт, що більшість жителів мають прізвище Юр’єви, було запропоновано відповідну назву. Участь у громадських слуханнях взяли 16 осіб, з яких 10 проголосували за, 3 – проти, 3 – утримались», — повідомляє прес-служба облради.

Під час громадських слухань у Піонері мешканці вирішили змінити назву. Хоча присутні були лише 11 людей з 90, які наразі проживають у населеному пункті. «За назву Курганне проголосувало 8 чоловік, 3 – утримались. Обрану назву було аргументовано через безпосередню близькість населеного пункту до безіменного кургану», — зазначається у повідомленні.

Також нову назву отримає село Жовтневе Золочівського району. За рішенням місцевої громади населений пункт стане Високим.

«Рішення про перейменування населених пунктів прийнято сільськими та селищними радами відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», — зазначають у прес-службі.

comments powered by HyperComments