У квартирах почали вимикати опалення

Вівторок, 5 квітня 2016, 13:34
Опалювальний сезон для харків’ян завершується 5 квітня.
У квартирах почали вимикати опалення

Відповідне розпорядження підписав Харківський міський голова Генадій Кернес.

«Опалення почнуть вимикати в житлових будинках і приміщеннях, обладнаних індивідуальними опалювальними приладами, а також в лікарнях, навчальних закладах та інших установах побутового і соціально-культурного призначення», — повідомляє прес-служба міськради.

КП «Харківські теплові мережі» обслуговує понад 6 тис. житлових будинків, приблизно десята частина яких — ОСББ і ЖБК, більше 300 — відомчі, а усі інші — комунальної форми власності, понад 600. Населення займає 86% у структурі теплоспоживання. Також до системи теплопостачання підключено майже 2,5 тис. будівель різних відомств, установ і підприємств, близько 180 лікувальних установ, понад 200 установ освіти.

Зазначимо, що в Україні діє програма «теплих» кредитів, якою передбачено часткову компенсацію державою суми витрат на утеплення домівки господарем. Зокрема, до 40% суми кредиту покриватиме держава на енергоефективне обладнання та матеріали для ОСББ і ЖБК; 70% — отримувачам субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.  За інформацією Урядового порталу, з початку дії програминею скористалися близько 100 тисяч родин (на загальну суму більше 1,3 млрд. грн.). «Теплий» кредит можна взяти і не в опалювальний сезон.

comments powered by HyperComments