Ігор Райнін: Облрада з громадянським суспільством може ефективно працювати над безпекою (доповнено)

Четвер, 14 квітня 2016, 17:45
Облрада затвердила програми, спрямовані на підвищення обороноздатності, рівня публічної безпеки та протидію тероризму. Депутати всіх шести фракцій обласної ради проголосували за всі три програми однстайно.
Ігор Райнін: Облрада з громадянським суспільством може ефективно працювати над безпекою (доповнено)

Фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Відродження», ВО «Батьківщина», «Наш край», Об'єднання «Самопоміч» та Опозиційний блок одностайно підтримали регіональну Програму протидії терористичній діяльності на 2016 рік, Програму територіальної оборони на період 2016-2017 років та Програму забезпечення публічної безпеки і порядку на 2016-2017 роки.

«Я дуже вдячний всім шости фракціям, що за три голосування за три програми: «Антитерор», «Територіальна оборона» та «Цивільна безпека» було 0 «проти», 0 «утримались». Я думаю, це хороший приклад того, як ми всі разом, разом з населенням Харківської області, разом з громадянським суспільством, можемо так ефективно працювати над безпекою», — прокоментував губернатор області Ігор Райнін.

Зазначимо, що на Програму територіальної оборони планується витратити майже 5,7 млн. грн. (з них — понад 3,5 млн. в 2016 році). Завдяки цьому будуть приведені до ладу приміщення для проведення занять з особовим складом, полігони для навчань, підрозділи тероборони забезпечать формою та харчуванням. Заплановано також ремонт та поточне обслуговування техніки підрозділів, придбання пального й мастильних матеріалів.

Програма протидії терористичній діяльності реалізовуватиметься та фінансуватиметься спільно з Управлінням СБУ в Харківській області. На неї витратять 3 мільйони гривень з обласного бюджету. Фінансування буде спрямовано на забезпечення роботи Антитерористичного центру при обласному управлінні СБУ. «Перелік заходів включає в себе запобігання, реагування і припинення можливих терористичних актів та мінімізації їх наслідків, а також належне удосконалення інформаційно-аналітичного та матеріально-технічного забезпечення. Зокрема, передбачається забезпечити організацію та проведення антитерористичних командно-штабних і тактико-спеціальних навчань та тренувань з протидії терористичній діяльності на важливих об’єктах, місцях масового перебування людей та критичної інфраструктури м. Харкова та області», — повідомляє прес-служба облради.

Програма забезпечення публічної безпеки і порядку буде профінансована з облбюджету на суму 15 млн. 262 тис. грн. У цьому році планується витратити 8 млн. 412 тис. грн. Передбачено постійний «моніторинг криміногенної ситуації та забезпечення своєчасного реагування на негативні зміни, вивчення та впровадження у практичну діяльність міжнародного досвіду превенції правопорушень, протидії злочинності та корупції, реалізацію заходів, спрямованих на вилучення зброї, боєприпасів, вибухових речовин, що перебувають у незаконному обігу, протидію незаконному обігу наркотичних речовин, зниження рівня нелегальної міграції, посилений контроль ситуації у публічних місцях, передусім при проведенні заходів за участю значної кількості громадян, запобігання правопорушенням, що вчиняються з використанням телекомунікаційних мереж та мережі Інтернет тощо».

 

comments powered by HyperComments