Мотоциклісти більше не мають права їздити, де заманеться

Ганна Старкова  |  Вівторок, 17 травня 2016, 15:32
Під час засідання позачергової сесії міськради депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» наголосив на недопрацьованості питання, проте більшість його не підтримала. 
Мотоциклісти більше не мають права їздити, де заманеться

Під час постановки на голосування Геннадій Кернес наголосив на необхідності впровадження в місті додаткових заходів безпеки учасників дорожнього руху, яким серйозно заважають несанкціоновані швидкісні мотоперегони вулицями міста.

Тепер у Харкові розроблять схему руху, яка завадить байкерам влаштовувати гонки. Рух на мотоциклах обмежать поблизу медичних установ, закладів освіти і культури, а також в густонаселених районах. Рішенням сесії також заборонено використання несертифікованих запчастин, точніше — прямоточних глушників. Задля контролю за виконанням на вулицях з’являться засоби відеоспостереження та відеореєстрації.

Слова попросив депутат міськради від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Ігор Черняк. Він наголосив, що питання винесено на позачергову сесію і не було достатньо опрацьовано у комітетах. Зокрема, на думку депутата, скоріше за все не вивчені інтереси власників мотоциклів, а тому можуть порушуватись їх конституційні права. Ігор Черняк запропонував голосувати лише за звернення до Нацполіції, щоб та стежила за дотриманням мотоциклістами ПДР. Повернутися до розгляду проекту в цілому він вважав за доцільне лише після відповідних процедур, але головуючий поставив питання на голосування «в цілому». Більшістю голосів рішення було прийняте.

Геннадій Кернес підкреслив, що перелік «заборонених» вулиць буде корегуватись з урахуванням звернень харків’ян. Водночас, прийняття цього рішення не означає заборони для байкерів збиратися на площі Свободи та в сквері «Стрілка».

Нагадаємо, під час шостої позачергової сесії міськради сьомого скликання почесною грамотою нагородили машиніста метро, що запобіг загибелі трьох людей, і позбавили мандата Андрія Лесика

comments powered by HyperComments