Харків’яни вшанували День кримськотатарського прапору

Понеділок, 27 червня 2016, 12:46
Активісти зібралися на площі Свободи, аби висловити свою повагу символу вільного Криму.
Харків’яни вшанували День кримськотатарського прапору

Під час заходу голова караїмської громади Харкова Олександр Дзюба зробив короткий екскурс в історію Криму та розповів про значення кримськотатарської символіки. До нього приєдналися й інші активісти, які також поділилися власними знаннями.

«День кримськотатарського прапору – він не тільки кримськотатарський, – розповів Борис Редін, активіст Євромайдану, – сьогодні він став символом звільнення Криму. З повагою до кримських татар, ми розглядаємо його як символ Криму. Цей день важливо святкувати тому, що ми не повинні забувати те, що коїться у Криму. Не можна допускати таких речей, які коїлися спочатку в Російській Імперії, а потім в Радянському Союзі, а тепер в Росії. Коли переселяються народи, знищуються. Такого бути не повинно. Нам потрібно діяти. Для цього нам потрібно не забувати історію та символіку Криму».

Окрім цього, активісти вплітали блакитні стрічки у сітку у вигляді кримськотатарського прапору, яка потім буде висіти на наметі «Все для перемоги». Також того дня продовжили збирати підписи під петицією за введення всеукраїнських уроків по окупації Криму. А на завершення заходу відбувся показ кінострічки «Кримські стежки», який являє собою музичний портрет депортованих народів Криму.

comments powered by HyperComments