«Станція Харків» провела ярмарок майстер-класів

Неділя, 3 липня 2016, 13:15
Волонтерська організація «Станція Харків» провела низку різноманітних майстер-класів для переселенців.
«Станція Харків» провела ярмарок майстер-класів

«Наша остання програма має назву «Соціальна адаптація дітей та підлітків ВПО», – розповіла волонтерка Надія Риндіна, яка займається дитячими програмами, – в межах цього проекту у нас проходять заняття з логопедом, психологом, майстер-класи та ігри, заняття з підготовки дітей до школи – англійський, математика, малювання. І ми проводимо майстер-класи для дітей та батьків. Щоб вони разом могли зробити для себе щось корисне та провести день разом. Тут батьки самі можуть вирішити, чим вони будуть займатися разом з дітьми».

До уваги відвідувачів були представлені чотири різних майстер-класи. Вони виготовляли прикраси для волосся, дощечки в стилі декупаж, різноманітні браслети. Окрім цього, того дня працювала дитяча кімната. Так найменші відвідувачі отримали вільний простір для ігор та малювання.

«Переселенці після переїзду опинилися відірваними від звичного середовища, – пояснила Надія Риндіна, – без родичів, друзів, сусідів. Місто чуже. Куди піти і чим зайнятися – вони не знали. Багато хто з них займався або тим, що шукав роботу, або вирішував власні соціальні проблеми. Через це вони мало часу приділяли дітям, певному культурному дозвіллю. А майстер-класи якраз направлені на те, щоб родина провела час разом, відпочила».

Того дня участь у майстер-класах взяли не тільки переселенці, а й інші мешканці Харкова. Так був створений кращий простір для нових знайомств та обміну інформацією.

comments powered by HyperComments