Копу, що був за кермом «смертельного пріуса», оголошено підозру

Середа, 13 липня 2016, 16:04
Досудове розслідування триває. Лейтенанту поліції загрожує до 10 років позбавлення волі.
Копу, що був за кермом «смертельного пріуса», оголошено підозру

«Прокуратура області затвердила та оголосила підозру 22-річному лейтенанту поліції за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України)”, — повідомляє прес-служба облпрокуратури.

Слідством встановлено, що 10 липня близько четвертої години ранку автомобіль «Тойота Пріус» патрульної служби з перевищенням швидкості рухався вулицею Сумською. На перехресті з вул. Динамівською він «допустив зіткнення» з «Москвичем 2141». В результаті «Тойота» змінила напрям руху та зіштовхнулася з автомобілем «Саманд».

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди двоє пасажирів «Москвича» (чоловік та дружина) загинули. Водій «Москвича», двоє патрульних, а також водій і пасажир «Саманду» отримали тілесні ушкодження.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу для лейтенанта, повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Засідання призначене у Червонозаводському суді. Його пікетують автомобілисти. На задньому склі одного з авто, на якому приїхали пікетники, написано «Копи вбивці».

Як заявив дядько загиблої дівчини, який назвав лише своє ім’я – Микола, — в Інтернеті з’явилося фейкове відео ДТП, а також підтасовуються факти.

«Намагаємося зібрати матеріали з місця ДТП», — прокоментував він Depo.Харків, підкресливши, що активісти стикаються при цьому з безліччю перешкод.

Нагадаємо, у суботу заплановано автопробіг у пам'ять загиблих молодят.

Фото — Depo.Харків.

comments powered by HyperComments