Завтра харків’яни побачать «іншу сторону» життя переселенців

П'ятниця, 2 вересня 2016, 14:25
3 вересня біля оперного театру буде відкрита виставка проекту «Побачити іншу сторону», присвяченого життю та проблемам переселенців.
Завтра харків’яни побачать «іншу сторону» життя переселенців

Це мультимедійний проект, який розкриває повсякденне життя та проблеми внутрішніх переселенців. У його створенні брали участь фотографи-аматори, які у своїх світлинах задокументували роботу волонтерів з ВПО. За словами організаторів, вони хотіли зрозуміти, як переселенці будують своє життя і як харків’яни допомагають їм у цьому.

«Коли я зайнялася цим проектом, я хотіла його зробити в тій країні, про яку не так багато говорять, – розповіла Сесіль Морель, кураторка проекту, – і Україна привернула увагу тими проблемами, які з’явилися не так давно. І я сказала собі: немає жодних причин, через які я б не могла це зробити. Реалізувати цей проект для того, щоб, можливо, щось покращити. І справа не в тому, що в Україні проблема менша, ніж в Сирії. І тому нею не потрібно займатися. Навпаки, потрібно створювати зв’язки».

«Можна виділити дві складові цього проекту – одну внутрішню, іншу – зовнішню, – зазначив Сергій Політучий, консул Франції у Харкові, – не буду говорити, яка з них більш важлива для України. Внутрішня складова полягає в тому, що ми є свідками, фактично, народження в масовому об’ємі такого явища, як милосердя та відчуття власної співпричетності до суспільства, потреби ділитися, частиною власної душі з тими його членами, які цього потребують».

Він додав, що дуже важливо, щоб люди розуміли, що тут насправді відбувається. Зараз важко переоцінити трагедію людей, які через війну були вирвані зі звичного оточення. Але, за його словами, той факт, що існують особистості, які здатні допомагати іншим, є найвеличнішою річчю у такому страшному явищі, як війна.

comments powered by HyperComments