Кримінальна справа, через яку у Харкові проходять обшуки, вигідна міністру МВС Арсену Авакову - Г.Кернес

Четвер, 15 вересня 2016, 15:21
Справа, за якою проводяться обшуки, придумав радник міністра МВС Антон Геращенко. Про це мер Харкова Геннадій Кернес заявив у коментарі виданню «112».
Кримінальна справа, через яку у Харкові проходять обшуки, вигідна міністру МВС Арсену Авакову - Г.Кернес

«На одному з каналів я чув сьогодні коментар Шкіряка, такий піднесений, напевно, це вигідно тому ж Авакову, який займається в основному помстою щодо мене. Справу придумав Антон Геращенко», - сказав Кернес.

За словами Г.Кернеса, під час обшуку в готелі «Національ» правоохоронці шукали документи, електронні носії, інформацію, пов'язану з виділенням земельних ділянок в 2008-2010 рр.

У свою чергу в коментарі виданню «Гордон» народний депутат, радник міністра МВС Антон Геращенко заявив, що якщо Юрій Луценко має намір бути ефективним генпрокурором, справа Геннадія Кернеса просто зобов'язана потрапити до суду. "В іншому випадку нинішній глава ГПУ піде шляхом своїх попередників», - зазначив він.

Проте в ході обшуку в готелі «Національ», де проживає мер Харкова Геннадій Кернес, не були виявлені документи, зазначені в санкції суду.

Нагадаємо, у Харкові вранці 15 вересня проходять обшуки в готелі «Національ», де проживає мер Геннадій Кернес, в будівлі Харківської міськради і в будинку депутата Михайла Добкіна.

Обшуки відбуваються у зв'язку з кримінальною справою відносно організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн., повідомляє «Українська правда».

Пізніше з коментарів самого М.Добкіна стало відомо, що в його будинку обшук не проводився, так як житло народного депутата є недоторканним.

Фігурантами земельних махінацій вказуються екс-мер Харкова (2006-2010 роки) Михайло Добкін, нинішній мер Харкова Геннадій Кернес, директор юрдепартаменту Харківської міськради Володимир Коваленко, головний архітектор Харкова Юрій Чечельницький і колишній керівник харківського управління Держкомзему Юрій Санін, пише «Українська правда».

Як повідомив "Справжній Варті" прокурор Харківської області  Юрій Данильченко "протягом цього та минулого років органами прокуратури області пред'явлено 118 позовів про повернення комунальних земель, переданих Харківською міською радою у власність псевдокооперативам, вартістю 3,7 млрд. грн., загальною площею понад 547 га".

comments powered by HyperComments