Після атестації кількість правоохоронців у Харкові зменшилася вдвічі - Леонід Маслов

Тетяна Зарубіна  |  Вівторок, 20 вересня 2016, 15:27
У місті завершилася атестація поліцеських. Як відбувався процес, розповіли на прес-конференції.
Після атестації кількість правоохоронців у Харкові зменшилася вдвічі - Леонід Маслов

Радник начальника ГУ Національної поліції в Харківській області Олександ Сирота повідомив: "10 днів тому закінчилась атестація всіх співробітників. Перший етап-відбір громадських об'єднань. Міністр МВС прийняв рішення зробити процес атестації максимально прозорим. У березні пройшов відбір, всі організації подали заявки. Було 450 заявок. На жаль, Міністр МВС здивувався, що з такої кількості цивільних ми не змогли вибрати 40 чоловік. У підсумку ми вибрали 30 осіб у складі комісії і 10 осіб у резерв. Всього в комісії прийняли участь 22 представника громадських організацій".

За словами Сироти, тиску на комісії не було. Голови та члени комісії вирішували все самі, вони приймали рішення, щоб в штат не "потрапили негідники". Що стосується чисельності, він повідомив таке: "По цифрах, на 6 листопада  2015 року в міліції працювало 11 029 чоловік. Вже на 7 листопада штат становив 9 083 людини. Реструктуризація поліції передбачала також зміни в структурі нацполіціі Харківської області. Частина структури була зруйнована. Атестація була розділена на три етапи: перший етап - атестація керівного складу, другий етап - атестація співробітників другої категорії. Близько 300 осіб - це заступники керівників районних відділень. На третьому етапі, наймасовішому, пройшло атестацію 5415 чоловік. З урахуванням звільнених, прогнозується близько тисячі вакантних посад, звільнено 211 осіб. Частина цих людей відновилася, частина подала в суд. Суди тривають і зараз".

За словами Леоніда Маслова, члена атестаційної комісії, більше половини звільнених поліцейських подають до суду та відновлюються на посаді. "В основному це грунтується на недосконалості самого процесу атестації. Підстави для звільнення такої, як непроходження атестації, немає. Тому звільнення незаконне, каже суд", - зазначив Леонід Маслов.

comments powered by HyperComments