Громадські організації навчать бути фінансово незалежними

Юлія Гуш  |  Середа, 21 вересня 2016, 12:57
У Харкові стартувала ініціатива, де представники громадських організацій зможуть навчитися соціальному підприємництву.
Громадські організації навчать бути фінансово незалежними

Організатори Школи соціального підприємництва і публічної дискусії розповіли про соціальне підприємство під час власної прес-конференції.

За їх словами, їхні заходи проходитимуть 1 та 2 жовтня. Даний проект створювався у співробітництві з берлінською Школою соціального підприємництва та Одеським хабом, що направлений на розвиток соціальних проектів та підприємництва у своєму місті.

Дана школа буде направлена на розвиток соціального підприємництва, основна її мета – вирішення соціальних проблем. До участі Школі, в першу чергу, запрошуються представники громадських організацій, які хотіли би займатися підприємництвом, що в майбутньому дозволило би їм мати власне фінансування, а не чекати допомоги спонсорів та донорів.

«За останні два роки виникло багато громадських організацій, які були простимульовані тими подразники, з якими зіткнулася наша країна, – розповів Сергій Прокопенко, представник co-founders SHEREKH: global ukrainian Hub, – це і війна на Сході, і економічна криза. Дуже багато людей хочуть вирішувати соціальні проблеми. Це, наприклад, може бути організація, що допомагає молодим матерям. Або це Станція Харків. Але багато таких організацій через те, що вони працють на надриві, з надзусиллями, просто зникають».

У розкладі заходів також передбачена дискусія, присвячена соціальному підприємництву. Вона пройде 1 жовтня о 19.00 в галереї Come in. Там експерти розповідатимуть всі подробиці про школу: навіщо вона потрібна, які є практики, виклики, проблеми та перспективи розвитку даного напрямку.

comments powered by HyperComments