Едуард Рубін має намір відстоювати право претендувати на посаду ректора в суді

Четвер, 22 вересня 2016, 17:58
В. о. ректора Харківського національного університету радіоелектроніки хоче через суд домогтися визнання стажу.
Едуард Рубін має намір відстоювати право претендувати на посаду ректора в суді

Про це він повідомив на прес-конференції в Харкові. 

За словами Едуарда Рубіна, незважаючи на те, що він вчасно подав документи, в списку кандидатів на пост ректора ХНУРЕ, який прийшов з Міністерства освіти, його не виявилося.

"Відмова мотивувалася тим, що у мене нібито не вистачає стажу. Що досить дивно, оскільки ще в травні, на попередніх виборах, його, очевидно, вистачало. Документ підписав заступник міністра науки і освіти Роман Греба", - повідомляє в.о. ректора ХНУРЕ.

Також Едуард Рубін повідомив, що з 2004 по 2007 роки він працював професором у Міжнародному Соломоновому університеті на громадських засадах і не одержував зарплату, оскільки на той момент заробляв достатньо в бізнесі, а у ВНЗ було недостатньо фінансування.

Едуард Рубін стверджує, що у виключенні його з передвиборчої кампанії на посаду ректора зацікавлені насамперед ті, хто був усунений через непрозорі схеми з приходом Рубіна в ХНУРЕ.

Він має намір відстоювати право претендувати на посаду ректора в суді.

Нагадаємо, на виборах ректора ХНУРЕ, які відбулися в кінці травня, було заявлено шість кандидатів, в тому числі і т.в.о. ректора вузу Едуард Рубін. При цьому два з шести кандидатів — Мурад Омаров і Микола Сліпченко — були відсторонені від посад на час проведення аудиту співробітниками МОН. Наглядова рада ХНУРЕ звернулася до Міносвіти з проханням визнати вибори ректора такими, які не можуть бути завершені і призначити нові вибори ректора на наступний навчальний рік.

comments powered by HyperComments