У центрі Харкова з`являться нові тролейбусні зупинки

Четвер, 6 жовтня 2016, 16:19
Акція «Тролейбус на Сумську!» відбуватиметься 7 - 9 жовтня.
У центрі Харкова з`являться нові тролейбусні зупинки

Про це повідомляють організатори заходу ГО «Міські реформи».

Акція складається з трьох заходів — створення стилізованих зупинок тролейбусу на центральній вулиці Харкова, на місцях, де вони мають бути за проектом маршруту по вулиці Сумській.

  • 7 жовтня (п'ятниця) з 11:00 до 18:00 буде облаштована «зупинка» на вулиці Сумській біля Скверу площі Поезії напроти театру ім. Т. Г. Шевченко .
  • 8 жовтня (субота) з 12:00 до 16:00 «зупинка» буде працювати "у сквері «Стрілка»".
  • 9 жовтня акція продовжиться на існуючій зупинці напроти парку ім. Горького.

За словами активістів, на імпровізованих зупинках вони розповідатимуть про проведенні дослідження і винайдені обґрунтування, чому має бути створений новий тролейбусний маршрут. Він, за задумом, обєднає три центральні парки міста та зробить більш доступними для харків'ян важливі об’єкти – університети, медичні заклади, театри, цирк, адміністративні будівлі. Також організатори акції презентують розроблені ГО «Міські реформи» конкретні проектні рішення.

Під час акції харків'яни зможуть дізнатися про переваги електричного громадського транспорту перед «маршрутками», про небезпеки та наслідки забруднення оточуючого середовища автомобілями у центрі міста.

Також акція буде носити освітній характер: активісти розповідатимуть про ідею «сталої мобільності міст» для усіх категорій населення, як її можна досягнути; розкажуть про те, як побудовані транспортні системи великих європейських міст.

Під час акції будуть збиратися електронні підписи в підтримку петиції «Тролейбус на Сумській!», що розміщена на сайті Харківської міської ради.

comments powered by HyperComments