У Харкові діятиме оздоровчий табір для родин переселенців

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 11 листопада 2016, 16:18
У межах проекту з інтеграції переселенців діятиме спеціальний оздоровчий табір, розрахований як на дітей, так і на їх батьків.
У Харкові діятиме оздоровчий табір для родин переселенців

Як повідомляла «Справжня варта», у Харкові стартувала програма інтеграції дітей та молоді з числа внутрішніх переселенців, яка допоможе їм краще адаптуватися до нових умов та інтегруватися в суспільство. Вона передбачає проведення заходів, спрямованих на вирішення психологічних проблем, тренінги з психологічної реабілітації, проведення різноманітних культурних, розважальних та спортивних заходів. І однин з них – це організація оздоровчого табору для дітей та їх батьків.

«У Харкові працює дуже багато дитячих таборів, які вже в осінній період відпускають дітей на навчання, – розповіла Людмила Терещенко, керівниця БО «Благодійний фонд «СПЕКТОР ПЛЮС»», – тому ми розробили такий формат, коли вивозимо родини переселенців і працюємо з ними. Як з дітьми, так і з дорослими».

Євген Шаньшин, заступник начальника відділу Управління зі справ молоді та спорту ХОДА, в свою чергу заявив, що пріоритетним напрямком для облдержадміністрації залишається підтримка внутрішніх переселенців. Він відокремлює два напрямки, які зараз здійснює Міністерство – це робота з молоддю і робота з оздоровлення дітей. «Хочу сказати, що в Харківській області станом на 29 вересня 2016 року налічуються 5732 людини, які підпадають під категорію ВПО та потребують оздоровлення, – підкреслив він, – і ХОДА поставила собі завдання оздоровити цю категорію дітей і на сьогодні 5123 особи вже отримали цю послугу». 

Людмила Терещенко розповіла, що даний табір буде корисний і дорослим, і дітям. Наприклад, дорослі можуть пройти тренінги з профорієнтації чи відкриття власного бізнесу, взяти участь в розважальних та культурних заходах, а також отримати психологічну допомогу щодо вирішення проблем всередині родини. Діти також не залишаться без уваги та братимуть участь в різноманітних спортивних та розважальних заходах, поки їх батьки займаються власними справами. За словами Людмили Терещенко, це має бути цілком ефективна робота.

comments powered by HyperComments