Харківські рибалки ловлять, не зважаючи на тонкий лід

Понеділок, 5 грудня 2016, 06:26
Рятувальникам залишається тільки інформувати іх про правила безпеки та роздавати листівки
Харківські рибалки ловлять, не зважаючи на тонкий лід

Рятувальники Нововодолазького районного відділу ДСНС побували на місцевому ставку та поспілкувалися з любителями риболовлі.

Незважаючи на те, що крига ще недостатньо міцна (до 7 сантиметрів завтовшки) і неоднорідна, на кризі зібралося чимало рибалок, котрі сподіваються принести додому хоч якусь «здобич». Люди, для яких рибальство більше, ніж просто відпочинок, здебільшого не піддаються на вмовляння рідних залишити це хобі. В цей день на кризі життям ризикувало біля 20 відчайдухів. Тому рятувальники нагадали співрозмовникам про предмети першої необхідності, які допоможуть вибратися з «крижаного полону», та основні заходи безпеки. Зокрема, про те, що поряд з лункою необхідно покласти дошку. Не завадить і мотузка, яку можна подати, рятуючи «колегу». Довгий цвях або ніж теж стане у нагоді, якщо людина вже провалилася під кригу. Поряд не варто пробивати багато лунок, які можуть спричинити руйнування крижаного покриву.

Вислухавши поради рятувальників, рибалки зізналися, що замисляться про власну безпеку, а відтак не засиджуватимуться з вудкою до ночі та повідомлятимуть рідних про своє місцезнаходження. Організатори рейду надали чоловікам і застережні листівки, де наводяться поради щодо порятунку із зимової водойми, - повідомила прес-служба установи.

comments powered by HyperComments