ЗНО-2017: коли розпочнеться, як зареєструватися

Четвер, 2 лютого 2017, 21:48
Реєстрація для участі в оцінюванні розпочнеться о 10:00 6 лютого і триватиме до 17 березня, а зміни до реєстраційних даних можна буде внести до 31 березня.
ЗНО-2017: коли розпочнеться, як зареєструватися

Щоб взяти участь у ЗНО, необхідно роздрукувати та заповнити бланк реєстраційної картки. Це можна зробити самостійно за допомогою сервісу «Зареєструватися» на офіційному сайті Українського центру або звернувшись до пункту реєстрації, перелік яких буде розміщено на цьому ж порталі. Для випускників 2016 року пункти реєстрації створено за місцем їхнього навчання.

Після оформлення реєстраційної картки майбутній учасник ЗНО має сформувати комплект реєстраційних документів, який випускники 2017 року подають до закладу, в якому навчаються, а випускники минулих років та учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів надсилають (бажано – рекомендованим листом) на адресу регіонального центру, указану в контрольно-інформаційному листі.

Особа, яка успішно пройшла реєстрацію, отримає від регіонального центру сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, інформаційний бюлетень та реєстраційне повідомлення учасника ЗНО. Ці документи будуть надіслані випускникам 2017 року до закладу, де вони навчаються. Випускникам минулих років та учням (слухачам, студентам) професійно-технічних, ВНЗ – за адресою, вказаною під час реєстрації.

Цього року під час вступу до вищих навчальних закладів прийматимуться сертифікати ЗНО 2016 та 2017 років.

Для випускників цього року першим обов’язковим предметом для ЗНО стане українська мова та література.

В Україні, за даними Українського центру оцінювання якості освіти, на пробне ЗНО зареєструвалися понад 82 000 осіб, або понад 41% випускників 2017 року.

У Харкові на пробне зовнішнє незалежне оцінювання, за даними директора Департаменту освіти міськради Ольги Деменко, зареєструвалися 4 649 учнів випускних класів. Пробні тести здаватимуть 73% випускників. Реєстрація для участі в пробному тестуванні проходила з 10 по 31 січня.

1 квітня відбудеться пробне ЗНО з української мови та літератури, а 8 квітня - з англійської, німецької, іспанської, французької, російської мов, біології, географії, історії України, математики, фізики та хімії. Школярі зможуть скласти тести з двох предметів: української мови та літератури і з одного з предметів на вибір.

Основну сесію ЗНО буде проведено з 23 травня до 16 червня.

Також відбудеться додаткова сесія з 3 до 12 липня, на яку можна буде зареєструватися з 3 до 20 травня. Додаткова сесія та реєстрація передбачені для учасників АТО та осіб, що проживають на тимчасово окупованій території або на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, якщо такі особи не мали змоги зареєструватися в основний період.
 

comments powered by HyperComments