Облрада прийняла програму "Здоров’я Слобожанщини"

П'ятниця, 24 лютого 2017, 12:02
Програма розрахована на 2017-2018 роки
Облрада прийняла програму "Здоров’я Слобожанщини"

Депутати Харківської обласної ради прийняли сьогодні на сесії Комплексну обласну програму «Здоров’я Слобожанщини», яка розрахована на 2017-2018 роки.

Вона визначає, як підвищити доступність і якість медичної допомоги жителям Харківської області.

«Обласна програма охоплює велику кількість завдань, оскільки державні програми не всі працюють або працюють не в повному обсязі. Ми виходили з можливостей обласного бюджету. Головне, щоб люди, яким потрібен гемодіаліз, перитонеальний діаліз, інсулінозалежні люди отримали необхідні ліки», - сказав заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Він зазначив, що акцент при підготовці програми голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична робила на оновленні медичного обладнання, впровадженні нових технологій діагностики і лікування хворих, удосконалення матеріально-технічної бази спеціалізованих закладів.

Серед завдань програми: зниження рівнів дитячої та материнської смертності і забезпечення виходжування новонароджених з малою вагою тіла та іншими патологічними станами на базі обласних закладів охорони здоров’я, зокрема, перинатальних центрів, з впровадженням сучасних технологій перинатальної допомоги; поліпшення умов перебування та лікування хворих на туберкульоз.

Також на рівні централізованих заходів у 2017 році збережено проведення оперативних втручань з приводу катаракти пільговим категоріям населення районів на базі Обласної клінічної лікарні – Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф; забезпечення пільговим безоплатним зубопротезуванням інвалідів війни – жителів районів шляхом передачі цільових субвенцій частині районів, на базі яких впродовж останніх років створені міжрайонні центри з організації пільгового зубопротезування.

Програмою передбачається подальше (часткове) забезпечення у 2017 році слуховими апаратами осіб з інвалідністю та ветеранів війни (у тому числі учасників АТО) – жителів районів області, які потребують слухопротезування.

Крім того, до заходів програми включено реалізацію регіонального замовлення з підготовки фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою.

Раніше повідомлялося, що Харківська облрада прийняла програму протидії тероризму.

comments powered by HyperComments