Світлична після ХТЗ взялася за авіапромисловість /Фоторепортаж з наради

Четвер, 23 лютого 2017, 15:17
Голова ХОДА обговорила з головою уряду проблеми галузі
Світлична після ХТЗ взялася за авіапромисловість /Фоторепортаж з наради

Сьогодні на харківському заводі "ФЕД" відбулася нарада з питань авіабудування, в якій узяли участь голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, прем`єр-міністр України Володимир Гройсман та інші члени уряду.

Особливу увагу приділили підприємствам Харкова, які мають стосунок до авіаційної галузі, зокрема, авіазавод і той же ФЕД.

Відомо, що саме Світлична ініціювала цю нараду ще на початку 2017 року.

Під час наради Гройсман наголосив, що Україна успішно здійснила процес імпортозаміщення і рухається в напрямку створення повного циклу виробництва у літакобудуванні.

Як приклад підприємства, які виходять на світові ринки, прем`єр назвав ПАТ "ФЕД" з Харкова.

" Ми – країна, яка здатна будувати власні літаки. Сьогодні ми маємо з вами і знання, і технології – усе те, що необхідне для того, щоб робити цю продукцію конкурентною. Найголовніше, що ми сьогодні володіємо передовими технологіями, які є основою у тому числі нашого економічного розвитку", - зазначив він.

Продукцію "ФЕДу" Гройсман назвав "унікальною".

Зазначимо, що для авіаційної промисловості завод виробляє паливно-регулююче та насосне обладнання, системи енергозабезпечення та гідроагрегати.

Нарада на "ФЕДі" відбулася відразу після візиту Гройсмана на завод імені Малишева, де він разом із Світличною ознайомився з продукцією концерну "Укроборонпром".

Нагадаємо, що Світлична заявила: «Я буду ініціювати на нараді в Кабміні за участю представників підприємства Антонова питання про майбутнє харківського авіазаводу зі збереженням його авіаційного профілю».

Нагадаємо, що завдяки Світличній відновлюється Харківський тракторний завод.

comments powered by HyperComments