«Рік простою дався взнаки» – Юлія Світлична про роботу ХТЗ / ВІДЕО

Неділя, 8 січня 2017, 13:57
Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична прокоментувала відновлення роботи тракторного заводу.
«Рік простою дався взнаки» – Юлія Світлична про роботу ХТЗ / ВІДЕО

«Потрібно буде провести модернізацію промислових верстатів, підключитися до програми завоювання нових ринків збуту, намітити деякі плани, тому що цілий рік простою дався взнаки. Однак за підтримки Президента України вдалося відновити роботу. Можу сказати, що це близько двох тисяч робочих місць і можливість виробляти близько п'ятисот одиниць продукції на рік. Безумовно, промисловість в регіоні – це один з пріоритетів розвитку, як області, так і в цілому держави. Тому відновлення роботи підприємств, які простоюють, дуже важливе», – наголосила Юлія Світлична в коментарі ТРК «Україна».

Нагадаємо, 6 січня 2017 року група DCH (компанія-власник заводу) приступилася до запуску ХТЗ. Президент DCH Олександр Ярославський відзначив, що відновлення роботи заводу і запуск виробництва в такі стислі терміни стали можливими завдяки активній участі Президента України Петра Порошенка і губернатора Харківської області Юлії Світличної.

Раніше голова ХОДА Юлія Світлична написала у своєму блозі на фейсбуці: «З завтрашнього дня відновлює роботу ХТЗ. Ситуація з підприємством була непроста, але після особистого втручання в це питання Президента України вона вирішена. Підприємство починає роботу. Відновлення промислового виробництва на Харківщині – наш пріоритет».

До цього група DCH Олександра Ярославського офіційно повідомила про початок процесу придбання додаткової кількості акцій ПАТ «Харківський тракторний завод» (ХТЗ) у розмірі 29% статутного фонду. Йдеться про пакет, який до недавнього часу мав намір сформувати австрійський інвестор Зігфрід Вольф для досягнення цільової структури власності. За домовленістю сторін умови придбання даного пакета є конфіденційними.

comments powered by HyperComments