У Харкові другий день домовляються про гроші на метро до Одеської

Вівторок, 14 березня 2017, 17:13
Мерія веде перемовини з представниками европейських банків
У Харкові другий день домовляються про гроші на метро до Одеської

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов обговорив з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку чергові нюанси проекту з розвитку харківського метрополітену.

Сторони приділили увагу організації транспортних потоків в районі нових станцій метро, ​​уточнили суми, необхідні на різні напрямки проекту, обговорили інші технічні моменти, повідомили у мерії.

За словами керівника сектора інфраструктури та енергетики в Україні ЄБРР Марка Магалецького, проект розвитку метрополітену в Харкові може бути винесено на розгляд рад директорів ЄБРР і ЄІБ вже у квітні.

Чиновники нагадали, що мова йде про виділення кредиту на суму 320 млн євро на будівництво ст. м. «Державінська» та ст. м. «Одеська», будівництво нового депо і закупівлю близько 100 вагонів рухомого складу.

«Далі буде взаємодія міста, уряду, банків для проведення офіційних переговорів і підписання угоди. Сподіваємося, що це станеться в середині 2017 року. А тендери проводитимуться паралельно, можливо, вже у другому кварталі», - зазначив Магалецький.

Ігор Терехов зазначив, що перемовини проходять непросто, але цілком результативно. За його прогнозами, в середині наступного року можуть початися підготовчі роботи на будмайданчику, а в кінці року - розпочатися будівництво першої станціїю

Раніше повідомлялося, що європейські банки готують з міською владою Харкова кредитний договір для продовження будівництва метрополітена.

Як повідомляв раніше громадській активіст, екс-депутат Харківської міськради шостого скликання Дмитро Маринін у своєму фейсбуці, під будівництво КП "ЦПКіВ ім. Горького" був узятий кредит в "Промінвестбанку" в розмірі 250 млн.грн. У заставу було віддано майно Громади Харкова на 430 млн.грн. Поручителем договору кредиту виступило комунальне підприємство "Харківський метрополітен", вартість якого обчислюється мільярдами гривень.

comments powered by HyperComments