Весняні канікули у Брно: школярі-стипендіати познайомляться з Брно, Південно-Моравським краєм і Прагою

П'ятниця, 24 березня 2017, 14:29
30 старшокласників з 24 харківських шкіл побачать Чехію у рамках проекту «Побратимське колесо - 2017»
Весняні канікули у Брно: школярі-стипендіати познайомляться з Брно, Південно-Моравським краєм і Прагою

«Побратимське колесо - 2017» - спільна ініціатива Департаменту міжнародного співробітництва, Департаменту освіти та КП «Центр розвитку міжнародного співробітництва». Першим етапом його реалізації стала поїздка кращих харківських школярів по європейським містам-побратимам Харкова восени 2010 року. За рахунок грошової премії, яку місто отримало від Парламентської Асамблеї Ради Європи як складової частини Призу Європи, 12 школярів відвідали Варшаву, Познань, Берлін, Нюрнберг, Прагу, Брно, Відень, Братиславу та Будапешт. А в 2016 році у рамках проекту пройшов мотопробіг по містам-побратимам Польщі та Німеччини.

Цього року поїздка до Чехії відбудеться з 25 березня по 3 квітня за пітримкою мерів обох міст. Харків представлять стипендіати Президента України, Харківського міського голови, міської ради та переможці різних турнірів. У програмі візиту - відвідування вишів, визначних пам'яток Брно, Південно-Моравського краю і Праги, а також робочі зустрічі в магістраті міста і консульстві України в Брно.

Нагадаємо, що в Харкові експерти навчатимуть ненасильницькій комунікації в школах. В місті відбудеться тренінг, під час якого родин ВПО та учасників АТО, педагогів та психологів навчать ненасильницькій комунікації та протидії всім видам дискримінації.

В Харкові діє україно-німецький проект «Спільне подолання наслідків війни», чия головна мета полягає в тому, щоб адаптувати переселенців та стабілізувати та стабілізувати український соціум в умовах війни. Він у першу чергу призначений для родин переселенців та бійців АТО, педагогів, які працюють в школах дитячих садках, а також соціальних працівників. В межах цього проекту учасники з різних міст України розбирали причини стереотипного мислення. І як результат – з нього виросла нова ініціатива, направлена на боротьбу з дискримінацією та агресію в шкільному середовищі.

comments powered by HyperComments